Benim mutfağımda tavuk ve mantar çok istek görmesine rağmen pek pişmez. Eşim hergün pişse bıkmadan yiyecek kadar çok seviyor. Geçenlerde benim canım çok çekince yapayım dedim :) Eğer fırında denemediyseniz kesinlikle deneyin derim.
FIRINDA MANTARLI TAVUK
Malzemeler,
- 500 gr kemiksiz tavuk butu
- 300 gr mantar
- 1 adet orta boy soğan
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz, Karabiber, Kekik, Pulbiber
- Üzeri için, 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar
Butlar kare kare doğranıp tencereye koyulur. Ayçiçek yağı ve soğan doğranıp, tavuklara eklenir. 5 dk sotelenip mantar eklenir. Hepsi 20 dk pişirilir. Üzerine tuz ve baharatlar ilave edilir.
26 cm borcam tepsiye dökülür. Üstüne rendelenmiş kaşar peyniri serpilir. Fırında üstü kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun...
Yorumlar