FIRINDA MANTARLI TAVUK



Benim mutfağımda tavuk ve mantar çok istek görmesine rağmen pek pişmez. Eşim hergün pişse bıkmadan yiyecek kadar çok seviyor. Geçenlerde benim canım çok çekince yapayım dedim :) Eğer fırında denemediyseniz kesinlikle deneyin derim.

FIRINDA MANTARLI TAVUK

Malzemeler,
  • 500 gr kemiksiz tavuk butu
  • 300 gr mantar
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz, Karabiber, Kekik, Pulbiber
  • Üzeri için, 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar
Hazırlanışı,

Butlar kare kare doğranıp tencereye koyulur. Ayçiçek yağı ve soğan doğranıp, tavuklara eklenir. 5 dk sotelenip mantar eklenir. Hepsi 20 dk pişirilir. Üzerine tuz ve baharatlar ilave edilir.
 
26 cm borcam tepsiye dökülür. Üstüne rendelenmiş kaşar peyniri serpilir. Fırında üstü kızarıncaya kadar pişirilir.

Afiyet olsun...

1 yorum:

FİLİZ'CE dedi ki...

hiç fırında denememiştim..ama artık denicem:))..ellerine sağlık..