Evde almış olduğum yeşillikler solmaya yüz tutunca ne yapsam diye düşünürken ortaya gayet lezzetli ve hafif bir karışım çıktı. Sizler damak zevkinize uygun olarak malzemeyi arttırabilir veya azaltabilirsiniz.
Malzemeler,
- 6 yaprak pazı
- 1 adet orta boy kabak
- 6 dal maydonoz
- 6 dal dereotu
- 2 dal taze doğan
- 1 adet orta boy havuç
- 2 adet pırasa
- 6 dal taze nane
- 200 gr beyaz peynir
- 1 yumurta
- 3 çorba kaşığı un
- Tuz,karabiber
- 5 çorba kaşığı ayçiçek yağı
Kabak ve havuç soyulup rendelenir. Üzerine pırasa ince olarak dilimlenir. Hepsi ayçiçek yağında 3 dk sotelenir. Ayrı bir kapta pazı, dereotu, maydonoz, taze soğan, nane ince ince doğranır. Üzerine sotelenen sebzeler ilave edilir. Geri kalan malzemelerin tamamı eklenip iyice karıştırılır. Önceden ısıtılmış 180˚ fırında 30 dk pişirilir. Dilerseniz üzerine kaşar peyniri ilave edebilirsiniz. Ilık olarak servis edilir.
Afiyet olsun...
Yorumlar