Hazır sezonda açılmışken :)))
HAMSİ BUĞULAMA
Malzemeler ,
- 500 gr hamsi
- 3 adet orta boy patates
- 3 adet orta boy soğan
- 1 adet limon
- 2 adet domates
- 2 adet sivri biber
- 1/2 çay bardağı su
- Tuz
- 3 Yemek kaşığı zeytinyağı
Hamsi, kılçıkları çıkartılarak ayıklanır. Yıkanıp temizlenir. Tepsinin en altına patatesler yuvarlak olarak doğranıp serilir. Üzerine soğanlar halka halka doğrenıp döşenir, aralara sivri biber kesilir. Hepsinin üstüne hamsi döşenir. Hamsilerin üzerine halka halka domates döşenir. 1/2 çay bardağı su tuz ile karıştırılır üzerine dökülür. En üste zeytinyağı serpilir. Önceden ısıtılmış 200 fırında 30-45 dk pişirilir. Bol yeşil salata ile yenilir:)))
Afiyet olsun...
Yorumlar