Havuç kızartmasını çeşitli
şekilleri var ama bu tarif benim en beğendiğim şekli. Biraz tatlımsı bir tadı
oluyor.
YOĞURTLU HAVUÇ
Malzemeler,
-
5 adet orta boy havuç
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 1 su bardağı kavrulmuş fındık
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı
Havuçlar soyulur. Rendenin kalın
tarafıyla rendelenir. Şeker ve tuz eklenip karıştırılır. Ayçiçek yağında
diriliğini kaybedinceye kadar pişirilir. Ocaktan alınır. Üzerine kavrulmuş
fındık havanda dövülerek eklenir. Ayrı bir kapta, mayonez, yoğurt ve
rendelenmiş sarımsak karıştırılır. Havuçlu karışım ilave edilir. İsteğe göre
ılık veya soğuk servis edilir.
Afiyet olsun…
Yorumlar