YOĞURTLU HAVUÇ




Havuç kızartmasını çeşitli şekilleri var ama bu tarif benim en beğendiğim şekli. Biraz tatlımsı bir tadı oluyor.
YOĞURTLU HAVUÇ

Malzemeler,
  • 5 adet orta boy havuç
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 su bardağı kavrulmuş fındık
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı
 
Havuçlar soyulur. Rendenin kalın tarafıyla rendelenir. Şeker ve tuz eklenip karıştırılır. Ayçiçek yağında diriliğini kaybedinceye kadar pişirilir. Ocaktan alınır. Üzerine kavrulmuş fındık havanda dövülerek eklenir. Ayrı bir kapta, mayonez, yoğurt ve rendelenmiş sarımsak karıştırılır. Havuçlu karışım ilave edilir. İsteğe göre ılık veya soğuk servis edilir.

Afiyet olsun…

Hiç yorum yok: