Turşu kavurması karadeniz tarafında çok meşhurdur. Orada kurulan turşularında lezzeti de farklı olur. Genelde fasulye turşusunu kavururum. Geçen gün sevgili arkadaşım İlknur lahana turşusu kurmuş. Onu kavurdum çok lezzetli oldu. Arkadaşımın ellerine sağlık. Yanlız bir konuya özellikle değinmek istiyorum. Kavurma yapmak için lahana turşusu kuruyorsanız lahanaları biraz haşlamanız gerekiyor aksi takdirde kavurduğunuzda lahanalar sert kalır.
LAHANA TURŞUSU KAVURMA
Malzemeler,
- 1 yemek tabağı lahana turşusu
- 1 adet büyük boy soğan
- 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Soğanı istediğiniz şekilde doğrayıp ayçiçek yağı ile kavurun. Üzerine suyu süzülmüş lahana turşusunu ekleyin 10 dk. kavurun. Dilerseniz salçada ekleyebilirsiniz. Ocaktan alın, ılık veya soğuk servis edin.
Afiyet olsun...
Yorumlar