Köfteyi çok severim. Hafta sonu yoğurup porsiyonlar halinde buzluğa atarım. Hafta içide yapacağım yemeklere eklerim. Bu yemekte onlardan birisi, hem kolay hem de bereketli oluyor.
FIRINDA PATATES KÖFTE
Malzemeler,
Köfte için ;
- 200 gr köftelik kıyma
- 2 dilim bayat ekmek
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı karabiber, tuz
- 1 adet büyük soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet orta boy patates
- 1 su bardağı bezelye
- 1 adet orta boy soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça (Mevsimine göre domates ekleyebilirsiniz)
- Tuz, karabiber
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 su bardağı su
Köfte için, soğan ve sarımsak rendelenir. Üzerine kıyma, blendardan geçirilmiş ekmek, yumurta,
karabiber, tuz eklenir. 10 dk yoğurulur.
Patatesler soyulup yıkanır. Elma dilimi şeklinde doğranır. Borcam tepsinin en altına döşenir. Üzerine soğanlar ve sarımsak uzunlamasına kesilip serpiştirilir. Aralarına bezelye serpiştirilir. En üstüne köfteler dizilir. Aralara domates serpiştirebilirsiniz. Ayrı bir tencerede su, margarin, karabiber ve tuz kaynatılır. Yemeğin üzerine ilave edilir. Önceden ısıtılmış 220˚ fırında 30-40 dk. pişirilir.
Afiyet olsun...
Yorumlar