Pilav yapmayı hepiniz
biliyorsunuzdur. Arkadaşlarla konuşurken pilavın 2-3 çeşit yapıldığını öğrendim. Önce suyu koyup
üzerine tüm malzemeyi ekleyip yapanda var, pirinci kavuranda. Bizim evde en
güzel pilavı kız kardeşim Betül yapar.
Mevlütlerde bile ona yaptırırız. Bende tarifine uygun yaparım ama onun
kadar lezzetli olmaz keramet elinde sanırımJ)
ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVIMalzemeler,
- 2 yemek kaşığı tereyağ (Trabzon tereyağı makbüldür)
- 2 yemek kaşığı arpa şehriye
- 2 su bardağı pirinç
- 2,5 su bardağı su
- Tuz
Yapılışı,
Pirinçleri yıkayıp 15 dk. sıcak suda bekletelim. Tencerede
bir yemek kaşığı tereyağı ile şehriyeyi, şehriyenin rengi dönünceye dek
kavuralım. Üzerine pirinçleri ekleyip 1-2 dk. daha kavuralım. Üzerine kaynamış
suyu ölçüsü doğrultusunda ekleyip tuzunu atalım. Kaynadıktan sonra altını kısıp
suyunu tamamen çekene kadar pişirelim. Altını kapatıp pilavın üstüne kağıt
havlu serip kapağı örtelim (Bu şekilde daha tane tane oluyor). Ayrı bir kapta
tereyağını kızdırıp üzerine dökelim. Sıcak servis edelim.
Bol kalorili ama çok lezzetli :)
Yorumlar
bloğunu izlemeye aldım mutlu bir hafta dilerim...