ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI

Pilav yapmayı hepiniz biliyorsunuzdur. Arkadaşlarla konuşurken pilavın 2-3 çeşit yapıldığını öğrendim. Önce suyu koyup üzerine tüm malzemeyi ekleyip yapanda var, pirinci kavuranda. Bizim evde en güzel pilavı kız kardeşim Betül yapar.  Mevlütlerde bile ona yaptırırız. Bende tarifine uygun yaparım ama onun kadar lezzetli olmaz keramet elinde sanırımJ)
ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI

Malzemeler,
  • 2 yemek kaşığı tereyağ (Trabzon tereyağı makbüldür)
  • 2 yemek kaşığı arpa şehriye
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2,5 su bardağı su
  • Tuz

Yapılışı,

Pirinçleri yıkayıp 15 dk. sıcak suda bekletelim. Tencerede bir yemek kaşığı tereyağı ile şehriyeyi, şehriyenin rengi dönünceye dek kavuralım. Üzerine pirinçleri ekleyip 1-2 dk. daha kavuralım. Üzerine kaynamış suyu ölçüsü doğrultusunda ekleyip tuzunu atalım. Kaynadıktan sonra altını kısıp suyunu tamamen çekene kadar pişirelim. Altını kapatıp pilavın üstüne kağıt havlu serip kapağı örtelim (Bu şekilde daha tane tane oluyor). Ayrı bir kapta tereyağını kızdırıp üzerine dökelim. Sıcak servis edelim.
Bol kalorili ama çok lezzetli :)
 

1 yorum:

hanife dedi ki...

Eline sağlık pilavı çok severim bende genelde kavurarak yaparım..
bloğunu izlemeye aldım mutlu bir hafta dilerim...