SORBİK




Yemek Tunceli mutfağına ait. Bazı tariflerde içinde soğanda ekleniyor. Ben tercih etmedim. Suyunu biraz bol tutup eti ve nohutu püre haline getirip oğluma çorba niyetine içirdim :)

SORBİK

Malzemeler,
  • 250 gr yağsız dana kuşbaşı
  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 1 su bardağu süt
  • Tuz
Hazırlanışı,
    Etleri tereyağı ile tencereye koyup kısık ateşte 20 dk pişirin. Etin kendi suyu yetmezse üzerine yeteri kadar su ilave edebilirsiniz. Nohutu ekleyip nohutların üzerine çıkacak şekilde su ilave edip 20 dk daha pişirin. Süt ve tuzu ilave edin. 10 dk daha kaynatıp ocağı kapatın. Sıcak olarak servis yapın.

    Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: