BAYAT EKMEK PİZZASI

 
İsrafın her türüne karşıyım. Evde bayatlayan ekmekleri rondadan geçirip buzluğa atarım. Köfte yaparken kullanırım. Ancak buzlukta bayağı birikince bu sefer pizza için kullandım. Çok lezzetli ve yumuşacık oldu. Denemek isteyenler için,
 
Malzemeler,
 
Hamuru için,
  • 250 gr bayat ekmek ( Rondodan geçirilmiş)
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 paket kabartma tozu
Üst malzemeler,
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı ketçap
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1/2 çay bardağı haşlanmış mısır
  • 1 adet uzun sosis
  • 10 dilim sucuk
  • 100 gr beyaz peynir
  • 5 adet yeşil zeytin
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar ve dilediğiniz malzemeler.
Hazırlanışı,
 
Ekmek, yumurta, süt ve kabartma tozu yoğurulur. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye 1 cm kalınlığında serilir. Öncede ısıtılmış 180˚ fırında 15 dakika pişirilir.
Bir tavada sıvıyağ, salça, ketçap pişirilir. Üstüne kekik ilave edilir. Fırından çıkarılan pizza hamuruna sürülür. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri hariç tüm malzemeler serpiştirilir.
 
 
 
Tekrar fırına verilir. Sosis ve sucuklar kızardıktan sonra (Ben et ürünlerini çiğ sevmiyorum dilerseniz siz kaşar peynirinide ekleyip fırına verebilirsiniz) üzerine rendelenmiş kaşar serpilir. Kaşar eriyene kadar pişirilir. Çay ile sunulur :)))
 
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: