Geçenlerde küçük çocuklara ne yedirilmeli diye araştırırken pirinç pilavı yerine bulgur pilavının daha sağlıklı olduğunu okudum. Ayrıca kız kardeşim malum diyette olduğundan, doktoru ona da bulgur pilavı yiyebilirsin deyince beni bir bulgur pilavı yapma hevesi bastı. Attım kendimi mutfağa:)))
BULGUR PİLAVI
Malzemeler,
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 adet orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı salça (yazın domates kullanabilirsiniz.)
- 1,5 su bardağı su
- Karabiber, tuz
Tereyağ tencerede eritilir üzerine küçük küpler halinde doğranan soğan ilave edilir. 5 dk kavrulur. Üzerine salça eklenir. 1-2 dk daha kavrulup su, tuz ve karabiber ilave edilir. Yıkanıp süzülmüş bulgur, suya ilave edilir. Kaynamaya başlayınca altı kısılıp suyunu tamamen çekinceye kadar pişirilir. Üzeri peçete ile kapatılarak demlenmeye bırakılır.
Afiyet olsun...
Yorumlar