Çok uzun seneler et yememiş biri olarak etin yemeklere kattığı lezzeti keşfedince neredeyse her yemeğe ekler oldum:)) Et yemeklerini beğenerek yapıyorum. Fırın torbasında yapılanlar kendi buharında piştiği için bence çok daha lezzetli oluyor. Bu yemekte fırın torbasında lezzetlendirilmiş yemeklerden birisi...
FIRINDA ETLİ TÜRLÜ
Malzemeler,
- 250 gr kuşbaşı et
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 3 adet patlıcan
- 1 adet kabak
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 çay bardağı su
- Kızartmak için sıvıyağ
- Tuz, karabiber
Hazırlanışı,
Et tencereye koyulup suyunu salıp çekinceye kadar pişirilir. Patlıcanlar alacalı şekilde soyulup küp küp doğranır 15 dk. tuzlu suda bekletilir. Patates, kabak ve havuç küp küp doğranır. Kızgın yağda tüm sebzeler ayrı ayrı sotelenir (Hiçbiri diriliğini kaybetmemeli 1-2 dk yeterli). Peçete serilmiş tabağa fazla yağını alması için alınır.
Derin bir kapta sotelenmiş sebzeler ve et karıştırılır, üzerine tuz ve karabiber ilave edilir. 1 çay bardağı su ilave edilip fırın torbasına koyulur (Torbanın üstüne üç-dört delik açmayı unutmayınız). Delikler üstte kalacak şekilde fırın torbası tepsiye yerleştirilir. 220˚ fırında 30 dk. pişirilir.
Afiyet olsun...
Afiyet olsun...
Yorumlar