Krema yemeklere çok güzel bir tat katıyor. Ayarını kaçırmadığınız müddetçe hafifte oluyor. Bu tarifi patatesleri hafif suda pişirerekte uygulayabilirsiniz.
FIRINDA KREMALI PATATES
Malzemeler,
- 4 adet orta boy patates
- 4 dilim pastırma
- 200 gr mantar
- 1 orta boy soğan
- 200 ml krema
- 2 diş sarımsak
- 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
- Kızartmak için sıvıyağ
- Tuz, karabiber
Hazırlanışı,
Patatesleri yuvarlak şekilde kesip sıvıyağda hafif kızartıyoruz. Fazla yağını almak için kağıt peçete üzerine alıyoruz.
Sarımsakları rendeleyip üzerine kremayı ekleyip karıştırıyoruz.
Ayrı bir tencerede soğanı, ince ince doğranmış mantarı 10-15 dk. pişiriyoruz. Doğranmış pastırma, tuz ve karabiberi ilave edip ocağı kapatıyoruz.
Tepsinin dibine bir sıra patates döşeyip mantarı eşit şekilde döküyoruz. Üzerine kalan patatesleri ilave edip kremayı ekliyoruz. En üste rendelenmiş kaşar peynirini serpiştiriyoruz.
Önceden ısıtılmış 180˚ fırında kaşar peynirleri kızarana kadar pişiriyoruz. Ilık olarak servis ediyoruz.
Afiyet olsun...
Yorumlar