Ana içeriğe atla

İYİ Kİ DOĞMUŞUM:)))




Geçenlerde tüm sevdiklerimle doğum günümü kutladım. Kimi telefonda, kimi yanı başımda... Çok güzel bir gün geçirdim. Allah hiç kimseyi sevenlerinden ve sevmekten mahrum bırakmasın İnşaAllah. Gelelim doğum günümde zahmet verdiklerimin hazırladıklarına...
 
Güneşli ama soğuk bir pazar sabahına kalktıktan sonra ilk rotamız üniversiteden arkadaşlarım sevgili Funda-Engin çiftinin evine kahvaltıya gitmek oldu. Canım arkadaşım çok güzel bir kahvaltı sofrası hazırlamıştı.
 
 
Güzel bir kahvaltının ardından aldık eşlerimizi ve çocuklarımızı attık kendimizi Hidiv Kasrına... Yürüdük, güldük, konuştuk, eğlendik :)) Öğleden sonra vedalaşıp başka bir davete katılmak üzere ayrıldık:))
 
 
Akşama doğru kızkardeşimin davetine katıldık. Yine müthiş yiyecekler hazırlamıştı. Yedik, yedik... Pazartesi diyete kaldığımız yerden devam ettik :))
 
 
Kardeşimin muhteşem doğum günü menüsü ;
Tüm sevdiklerime iyi ki doğmuşum; sizin gibi, dostlara, kardeşlere, anne, baba, eş ve çocuğa sahip olmuşum diyorum. Ellerinize ve emeklerinize sağlık...
 
Bu arada bize bu güzel sofraları donatan kız kardeşim onyedi yaşında ve üniversiteye hazırlanıyor. Anneciğim o küçükken işe başladığından, bende şehir dışında okuduğumdan (diğer kardeşim de erkek malum) yemek işleri kız kardeşime kaldı. Küçücük elleriyle 9 yaşında taze fasülye pişirirdi. Ama mutfak tecrübesi 57 senelik gibidir. Herkese böyle bir kız kardeş ve evlat nasip etsin Rabbim...
 
( Tarifleri kardeşimden alır almaz paylaşacağım:)))

Yorumlar

Unknown dedi ki…
Canim dahanice uzun saglikli yillara .Blogunuzda tariflerde cok güzel emeklerinize saglik.
hatırakalsın dedi ki…
Teşekkür ederim.Hep beraber nice uzun yıllar geçiriz inşaAllah.
Unknown dedi ki…
bencede iyiki doğmuşsun ,iyiki benim bloğa uğramışsın iyiki seni tanımışım:)bundan sonar arkadaşız inşallah yeni yaşın mubarek olsun .
hatırakalsın dedi ki…
Teşekkür ederim. Ben de sizleri tanıdığım için çok mutluyum :)Hep beraber nice senelere inşaallah.

Bu blogdaki popüler yayınlar

ACTİFRY'DA KREMALI TAVUK...

Uzun bir aradan sonra merhaba :))) Yeni bir ürün alacaksam bende bir çok kişi gibi önce internette araştırır, yorumları okur ona göre alırım. Tefal Actifry'ı uzun zamandır almayı düşünüyordum. Ama sadece patates kızartması için çok mantıklı gelmiyordu. Aldım ve değişik şeylerde yapılabileceğine karar verdim ilki tavuk oldu. Benim oğ lum dışarıda yemek yemeyi pek sevmez. Babasıyla bir gün tavukçu keşfetmiş, her dışarı çıkmamızda tutturuyor, baktım olmayacak böyle iş başa düştü. Denedik ve sonuç;"Anne bu daha lezzetliymiş" kurtulduk dışarıda yemesinden :)) ACTİFRY'DA KREMALI TAVUK... Malzemeler, 750 gr doğranmış tavuk kalça 1 paket knorr fesleğenli tavuk çeşnisi (Biz onu sevdik) 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 kutu krema Hazırlanışı, Tavukları tavuk çeşnisi ile sosladım. 1 gece beklettim. Ertesi gün Actifry'a koydum üzerine sıvıyağı gezdirdim. 25 dk ayarladım. Ara ara kontrol ettim çok kuru olmasını istemiyorsanız biraz su ilave edebilirsiniz.

HELLİM PEYNİRLİ TOST

  Hellim peynirli tostu ilk olarak Kıbrıs'ta yemiştim. Kıbrıs'ın hellim peyniri meşhurmuş. Marketlerde satılanlar gibi kızartıldığında kurumuyor. Daha yumuşak bir tadı var. Ayrıca sütten kaynaklı olsa gerek mis gibi tereyağ kokuyor. Tostun nasıl yapıldığına gelince, HELLİM PEYNİRLİ TOST Malzemeler, 250 gr hellim peyniri 1 adet bayat ekmek Margarin Sucuk (İç malzeme olarak kullandım) Hazırlanışı, Ekmek 7-8 cm eninde kesilir ve ortadan ikiye bölünür (Uç kısmı birleşik kalsın). Sucuklar yuvarlak doğranır. Hellim ince dilimler halinde kesilerek 15 dk. tuzlu suda bekletilir. Tuzlu sudan çıkartıldıktan sonra yağsız tavada önlü arkalı kızarana kadar pişirilir. Tost makinesi ısıtılır. Makinenin bir tarafına doğradığımız sucuklar yerleştirilir. Diğer tarafına içini dışını margarin ile yağladığımız ekmek koyulur. Ekmek yumuşadıktan sonra içine tost makinesinde kızarttığımız sucuk ve 2 ince dilim kızarmış hellim yerleştirilir. Ekmeğin üstü kızarana kadar makinede bekle

TAHİNLİ, CEVİZLİ AYVA TATLISI...

TAHİNLİ CEVİZLİ AYVA TATLISI.. . Malzemeler, 3 adet büyük ayva 6 Türk kahvesi fincanı toz şeker 1 adet çubuk tarçın 10 adet karanfil 1 su bardağı su Üzerine, 6 ceviz ( dövülmüş) 6 yemek kaşığı tahin Hazırlanışı, Derince bir kaba su doldurun ve içerisine yarım limonu sıkın. Ayvaları ikiye bölerek çekirdeklerin bulunduğu kısmı çıkartın ve ayvanın kabuğunu soyun.  Tencereye ayvaların orta kısımları üstte kalacak şekilde yerleştirin. Tarçın çubuğunuzu, karanfilleri ve ayva çekirdeklerinin tamamını tencereye ekleyin. Ayvaların her birinin üzerine bir kahve fincanı toz şekeri dökün. Suyu da tencereye ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatarak su kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra da en küçük ocağınızda kısık ateşte 1 saat kadar pişirin. Tatlıları servis kabınıza alın ve 3-4 saat kadar soğuması için bekletin. Servis ederken kalan şerbetinden ayvaların üzerine gezdirmeyi unutmayın. Ceviz ve tahin ile süsleyip servis yapabi