PATATESLİ ÇÖREK


 
Havalar ısınmış, bahar gelmişken daha hafif yiyecekler yapmam gerektiğimin farkında olmama rağmen hamur işlerine dadanmış durumdayım. Allah sonumuzu hayıretsin inşaalah:)))
 
PATATESLİ ÇÖREK 
 
Malzemeler,
  • 100 gr oda sıcaklığında margarin
  • 1/2 çay bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta (beyazı içine sarısı üstüne)
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı çörek otu
  • Tuz
  •  
    İçi için;
     
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2 adet orta boy patates
  • Tuz, karabiber, kimyon
Hazırlanışı,

Soğan incecik doğranıp sıvıyağda kavrulur. Salça eklenir. Patatesler rendelenip soğana ilave edilir. Tuz, karabiber, kimyon katılıp ocaktan alınır.
 
Margarin, yoğurt, yumurtanın beyazı karıştırılır. Elenmiş un, kabartma tozu ve tuz ilave edilip yoğurulur. Hamur üç parçaya bölünür. Merdane yardımıyla 1 cm kalınlığpında açılır. İçine patatesli harçtan sürülür. Sıkı bir şekilde yuvarlanır. 1 cm kalınlığında enlemesine kesilir. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizillir. Üstüne tumurtanın sarısı sürülür. Çörek otu serpiştirilir. Önceden ısıtılmış 200˚ fırında üzeri kızarıncaya kadar (yaklaşık 25-30 dk) pişirilir.
 
Afiyet olsun...
 

Hiç yorum yok: