Geçenlerde Taha'yı uyuturken uyuyakalmışım. Bünye akşam dokuzda yatmaya alışkın olmayınca sabah ezanıyla uyandım tabi. Akşam yapacağım böreği sabah sardım hem kahvaltı hem akşam yemeği oldu. Bol börekli bir gün geçirdik:))
PEYNİRLİ PIRASA BÖREĞİ
Malzemeler,
- 4 adet yufka
- 2 adet yumurta (Biri iç harca, diğeri üstüne sürülecek)
- 2 su bardağı yoğurt
- 1/2 kg pırasa
- 250 gr beyaz peynir
- Tuz, Karabiber
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı,
Pırasaları 3 yemek kaşığı yağ ile diriliğini kaybedene kadar pişirin, üzerine tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alın. Peyniri kare kare doğrayıp ilave edin. Ayrı bir kapta yoğurt ve bir yumurtayı çırpın. Bu harçtan küçük bir kase ayırın. Yufkaları 10 cm eninde uzunlamasına kesin. Kestiğiniz yufkaları tekrar ortadan enine ikiye bölün. İçine hazırladığınız yoğurtlu harçtan sürün. Pırasaları ekleyip kenarlardan kıvırarak diktörtgen şeklinde sarın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Üstüne ayırdığınız harca 2 yemek kaşığı sıvıyağ ve bir yumurta sarısını karıştırıp sürün 200˚ fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun...
Yorumlar