Yolunuz Taksim'e düşerse arka sokaklarda Emine Ana adında bir yer var. Tantuni'yi her yerde yemiş olsanız bile orada bir kere yemenizi tavsiye ederim. Müdavimi olacağınıza eminim. Bu da benim ev yapımı tantunim. Her ne kadar benimki o lezzeti yakalayamasada bayağı başarılıydı:)
TANTUNİ
Malzemeler,
- 250 gr orta yağlı dana kuşbaşı
- 2 adet domates
- 1 adet sivribiber
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
- Lavaş, çiğköfte, turşu, soğan
Hazırlanışı,
Eti çok küçük parçalara bölüp saç tavada gerekirse su ilave ederek iyice pişirelim. Piştikten sonra tereyağ ilave edip ince doğranmış biber ve domatesi ekleyelim. Domatesler iyice suyunu çekince tuzu ilave edip ocağı kapatalım. Lavaş, çiğköfte, turşu ve soğan eşliğinde servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Yorumlar