Annem küçükken yeşil mercimek köftesi yapardı. Çok lezzetli olurdu. Fırsatını bulup nasıl yaptığını hatırlarsa buradan sizlerle paylaşırım. Yemeğini çok severim. Yanına turşu ile harika olur. Yeşil mercimeği genellikle düdüklü tencerede pişiriyorum. Buyrun tarifi vereyim,
YEŞİL MERCİMEK YEMEĞİ
Malzemeler,
- 2 su bardağı yeşil mercimek ( 1 gece önceden ıslatılacak)
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çay bardağı buğday (az haşlanmış)
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz, Karabiber
Tencerenin dibine tereyağ eritilir. Üzerine küp küp doğranmış soğan ile ince kıyılmış sarımsak ilave edilir. 1-2 dk. kavrulduktan sonra salça eklenir. Üzerine yeşil mercimek ve haşlanmış buğday eklenip karıştırılır, tuz ve karabiber ilave edilir. Mercimeklerin üzerine 2 parmak çıkacak kadar su eklenir. Düdüklünün kapağı kapatılır. Düdüğü ötmeye başlayınca altı kısılır, 15 dk. pişirilip kapatılır.
***Düdüklü tencere kullanacaksanız kullanma kılavuzundaki talimatlara lütfen uyunuz. Gerçi şimdi akıllı düdüklü tencereler çıktı. Ama yine de dikkatli olmakta fayda var:))
Afiyet olsun...
Yorumlar