ANKARA TAVA


 
 
Bu yemek bizim işyerinde çok çıkardı. Bana söylediklerine göre adı Ankara tavaymış. Orjinali bu şekildemidir bilemiyorum ama ben yediğim şekliyle yapmaya çalıştım çok lezzetli oldu.
 
ANKARA TAVA
 
Malzemeler,
  • 200 gr dana kuşbaşı
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 1,5 su bardağı arpa şehriye
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2,5 su bardağı su
  • Tuz, Karabiber
Hazırlanışı,
 
Etleri tavaya koyup 1 yemek kaşığı margarin ile suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim. Tencereye kalan margarini ekleyip şehriyeleri kavuralım. Rengi dönmeye başlayınca salçayı ilave edelim. 1-2 dk. kavurduktan sonra etleri ekleyip suyunu, tuz ve karabiberi ilave edelim. Kaynamaya başlayınca altını kısıp suyunu iyice çekene kadar pişirelim. 20 dk dinlendikten sonra servis edelim.
 
Afiyet olsun...
 

Hiç yorum yok: