Bayat ekmakler yığılınca yine nasıl değerlendirsem derdine düştüm. Biraz ordan biraz burdan derken bu tarif çıktı ortaya,
EKMEK ÜSTÜ KÖFTE
Malzemeler,
- 1 adet bütün bayat ekmek
- 200 gr kıyma
- 3 diş sarımsak
- 1 orta boy soğan
- Karabiber, tuz
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 çay bardağı su
- 2 su bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak
Ekmekleri kare kare dilimleyip fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Ayrı bir kapta rendelenmiş soğan, sarımsak, kıyma, tuz ve karabiberi ekleyip iyice yoğuruyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinde köfteler kızarana kadar pişiriyoruz.
Kasede rendelenmiş sarımsak ile yoğurdu karıştırıyoruz.
Sos tavasında sıvıyağ ve salçayı iyice kavuruyoruz. Üzerine suyu ilave edip 3-4 dk kaynatıyoruz.
En alta ekmekleri üzerine yoğurdu koyuyoruz (Önce yoğurdu koydum ekmekler daha çıtır kalsın istedim). Yoğurdun üstüne köfteleri serpip üstene salçalı sosu gezdirip sıcak tüketiyoruz .
Afiyet olsun...
Yorumlar