ISPANAK YEMEĞİ



Taha'yla yeni hayat
 
Besleyici bir sebze yemeği olmasına rağmen hem pişirirken hemde tüketirken vitamin dengesini bozmamak adına dikkat etmemiz gereken konular var. Bende okuduğum kadarıyla sizlerle paylaşmak istiyorum. Yeşil yapraklı sebzeleri toprağından ve böcek kalıntılarından arındırmak için sirkeli su ile yıkayabilirsiniz. Ispanağı doğramak yerine elle parçalamak içindeki besin değerini koruyormuş. Yoğurt ile beraber tüketildiğinde yoğurttaki vitaminler ıspanaktaki demiri yok ediyormuş. Bu tarz yeşil sebzeler tüketim için piştikten sonra ertesi güne kaldıklarında besin değerlerinin tamamı kayboluyormuş. Bu kadar bilgiden sonra gelelim bu mükemmel lezzete:))
 
ISPANAK YEMEĞİ
 
Malzemeler,
  • 500 gr ıspanak
  • 1/2 çay bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 2 diş sarımak
  • 1 orta boy soğan
  • 1 kaşık salça
  • Tuz
Hazırlanışı,
 
Ispnaklar sirkeli suda 20 dk bekletilerek yıkanır. Tencerede margarin eritilip, ince doğranmış soğan ve sarımsak ilave edilir. Biraz kavrulduktan sonra üzerine salça eklenir. Ispanak elle ikiye bölünerek tencereye eklenir. Yıkanmış pirinç ilave edilir. Kapağı kapatılarak kısık ateşte pirinçler pişene kadar pişirilir. Dilerseniz az miktar su katabilirsiniz.
 
Afiyet olsun...
 
 


3 yorum:

Emine Kaya dedi ki...

Merhaba dün ıspanak yaptık anaokulumuzda tüm çocuklarda yediler maşaAllah. Benimde özellikle dikkat ettiğim kökünü kestikten sonra sirkelerim ki böcek veya çöpleri düşsün diye ve yıkadıktan sonra doğramaya dikkat ederim. Çünkü vitaminler suyla beraber akıp gidiyor.. Sirkeli suda da bekletirim ve ÇOK SEVERİM :)Çok faydalı bir paylaşım Allah Razı olsun..
Allaha emanet ol :)

Güzel ve Kültürlü dedi ki...

Güzel bloğunu takipteyim canım ben de bloğuma beklerim sevgiler :)

Tahayla yeni hayat dedi ki...

Hoş geldiniz :)) Güzel ve Kültürlü. Bloğunuzu ziyaret ettim ve çok beğendim. Yazılarınızın devamını bekliyor olacağım. Sevgiler :))