Artık yaz yüzünü göstermeye başladı. Rengarenk meyveler pazar tezgahlarında yerini aldı. Rengarenk meyvelerle hafif bir tatlı yapmak isterseniz buyrun tarife,
JÖLELİ MEYVE TATLISI
Malzemeler,
- 1 paket petibör bisküvi
- 1 adet muz
- 15 adet çilek
- 1 paket tartjöle
- 150 gr meyve suyu
- 100 ml su
- 2 yemek kaşığı silme toz şeker
- 500 ml süt
- 35 gr pirinç unu
- 1 paket vanilya
- 3 silme yemek kaşığı toz şeker
Tencereye pirinç unu, toz şeker ve süt konulup devamlı karıştırılarak pişirilir. Kaynamaya başlayınca vanilya ilave edilip 2-3 dk. daha pişirilerek ocaktan alınır.
Petibör bisküviler süt ile hafif ıslatılarak tepsinin en altına döşenir. Üzerine muhallebi dökülür.
Muhallebi ılınınca meyveler dizilir.
Jöle toz şekerle karıştırılır. Üzerine meyve suyu ve su eklenir. 1 dakika kaynatılıp yarım dakika soğutulur ve meyvelerin üzerine dökülür. Buzdolabında 2 saat dinlendikten sonra servis edilir.
Afiyet olsun...
Yorumlar