KAPUSKA YEMEĞİ


 
Kapuska tarifini vermeden önce bu yemekle tanışma maceramı anlatmak istiyorum. 9-10 yaşlarındayken annem kapuska yapıp, erkek kardeşimle beni tabağın önüne oturtup "bu yemekler bitecek" dediğinde burnumuzu tıkayarak zar zor yemeği bitirdiğimiz hatırlıyorum :)) Aslında, bizim her yemeği yemediğimizde canım annemin bizi zorlama nedenini şimdi çok daha iyi anlıyorum. Anne olunca " zorlama bırak acıkınca yer" diyemiyorsunuz maalesef. İşte küçükken yaşadığım bu olay benim kapuskayı sevmeme neden olurken kardeşimin o zamandan beri ağzına almayışla noktalandı.
 
KAPUSKA YEMEĞİ
 
Malzemeler,
  • 1 kilo beyaz lahana
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 200 gr kuşbaşı et
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı pirinç
  • Tuz, kırmızı pul biber
Hazırlanışı,
 
Düdüklü tencerinin dibinde margarin, küçük doğranmış soğan, et ve salça 5 dk. kavrulunar. Üzerine doğrayıp temizlediğimiz lahana ilave edilir. Pirinçler yıkanıp eklenir. Hepsi karıştırılır. Lahanaların çok az üstüne çıkacak kadar su eklenir. Kapağı sıkıca kapatılır. Düdük ötmeye başlayınca ocak orta ateşe kısılır. 15-20 dk pişirilir. Üzerine pul biber ekleyerek servis edebilirsiniz.
 
Afiyet olsun...
 
 

Hiç yorum yok: