Ana içeriğe atla

ANKARA TURU :)

Uzun bir aradan sonra hepinize selamlar :) Bu ara sırasında ben neler yaptım diye merak edenleriniz için anlatayım. Bizim miniğe oda yapalım sevdasıyla başladığımız boya badana işleri tüm eve sıçrayarak detaylı yaz temizliği ile son buldu. Eh evi temizledik biraz gezelim sevdası başladı. Ankara'ya sevgili eltim Filiz'e (namı değer Filiz'ce lezzetler) ziyarete gittik. 1 hafta boyunca Ankarayı fethettik :)) Bebeler küçük olunca rotamızı ona göre belirledik. Harikalar diyarı, Göksu park, Atlantis, Kızılcahamam gittiğimiz yelerden bazıları. Anıtkabir, Kızılay vs. bu sefer gezemedik. Yediğim içtiğim bana kalsın ben resmettiklerimi anlatayım size:)))

İlk ziyaret durağı harikalar diyarıydı. Çocukluğumuzun tüm çizgi film kahramanları ordaydı. Ancak bizim çocuklar büyüyünce bu parkın değişmesi gerekecek ya da pepe, callıou vs maketler eklememiz gerekecek gibi :)
 
 
 
 
 
İkinci ziyaret durağı Göksu Park'tı. Ankara'nın denizi olmamasının verdiği birşey olsa gerek çok fazla park var ve hepside düzenli ve bakımlı. Göksu parkındaki gölü suni değilmiş. Burada ördeklere ve ağaçlarla kaplı yeşil yola bayıldım.
 
 
Son durağımız Kızılcahamam'dı. Elticiğimin sevgili anne ve babasını ziyaret ettik köyünde. Çocukları saldık yeşilliklere temiz hava depoladık bol bol :)) Açıkçası Ankara'da bu kadar yeşili bir arada göreceğimi düşünmüyordum. Bu arada yazın sıcağında orada üzerimize birşey almadan duramadık serinden.
 
 
 
 
 
İşte böyle arkadaşlar. Bu arada 1 hafta boyunca bize katlanmak zorunda kalan misafirperver ve güler yüzlü elticiğime ve abime buradan birkez daha çok teşekkür ediyorum :)))
 
En kısa zamanda yeni yemek tariflerimle burada olacağım inşaallah....

Yorumlar

FİLİZ'CE dedi ki…
çok güzel anlatmışsın canım..yine gel yine gezelim,resimler de çok güzel çıkmışlar..öpüyorum ..yeni tariflerini bekliyorum..hoşçakal..
BAL ANNE dedi ki…
selamm
bir ankaralı olarak beğendim yazınızı tekrar bekleriz efem....
annebaldan sevgiler....

Bu blogdaki popüler yayınlar

ACTİFRY'DA KREMALI TAVUK...

Uzun bir aradan sonra merhaba :))) Yeni bir ürün alacaksam bende bir çok kişi gibi önce internette araştırır, yorumları okur ona göre alırım. Tefal Actifry'ı uzun zamandır almayı düşünüyordum. Ama sadece patates kızartması için çok mantıklı gelmiyordu. Aldım ve değişik şeylerde yapılabileceğine karar verdim ilki tavuk oldu. Benim oğ lum dışarıda yemek yemeyi pek sevmez. Babasıyla bir gün tavukçu keşfetmiş, her dışarı çıkmamızda tutturuyor, baktım olmayacak böyle iş başa düştü. Denedik ve sonuç;"Anne bu daha lezzetliymiş" kurtulduk dışarıda yemesinden :)) ACTİFRY'DA KREMALI TAVUK... Malzemeler, 750 gr doğranmış tavuk kalça 1 paket knorr fesleğenli tavuk çeşnisi (Biz onu sevdik) 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 kutu krema Hazırlanışı, Tavukları tavuk çeşnisi ile sosladım. 1 gece beklettim. Ertesi gün Actifry'a koydum üzerine sıvıyağı gezdirdim. 25 dk ayarladım. Ara ara kontrol ettim çok kuru olmasını istemiyorsanız biraz su ilave edebilirsiniz.

HELLİM PEYNİRLİ TOST

  Hellim peynirli tostu ilk olarak Kıbrıs'ta yemiştim. Kıbrıs'ın hellim peyniri meşhurmuş. Marketlerde satılanlar gibi kızartıldığında kurumuyor. Daha yumuşak bir tadı var. Ayrıca sütten kaynaklı olsa gerek mis gibi tereyağ kokuyor. Tostun nasıl yapıldığına gelince, HELLİM PEYNİRLİ TOST Malzemeler, 250 gr hellim peyniri 1 adet bayat ekmek Margarin Sucuk (İç malzeme olarak kullandım) Hazırlanışı, Ekmek 7-8 cm eninde kesilir ve ortadan ikiye bölünür (Uç kısmı birleşik kalsın). Sucuklar yuvarlak doğranır. Hellim ince dilimler halinde kesilerek 15 dk. tuzlu suda bekletilir. Tuzlu sudan çıkartıldıktan sonra yağsız tavada önlü arkalı kızarana kadar pişirilir. Tost makinesi ısıtılır. Makinenin bir tarafına doğradığımız sucuklar yerleştirilir. Diğer tarafına içini dışını margarin ile yağladığımız ekmek koyulur. Ekmek yumuşadıktan sonra içine tost makinesinde kızarttığımız sucuk ve 2 ince dilim kızarmış hellim yerleştirilir. Ekmeğin üstü kızarana kadar makinede bekle

TAHİNLİ, CEVİZLİ AYVA TATLISI...

TAHİNLİ CEVİZLİ AYVA TATLISI.. . Malzemeler, 3 adet büyük ayva 6 Türk kahvesi fincanı toz şeker 1 adet çubuk tarçın 10 adet karanfil 1 su bardağı su Üzerine, 6 ceviz ( dövülmüş) 6 yemek kaşığı tahin Hazırlanışı, Derince bir kaba su doldurun ve içerisine yarım limonu sıkın. Ayvaları ikiye bölerek çekirdeklerin bulunduğu kısmı çıkartın ve ayvanın kabuğunu soyun.  Tencereye ayvaların orta kısımları üstte kalacak şekilde yerleştirin. Tarçın çubuğunuzu, karanfilleri ve ayva çekirdeklerinin tamamını tencereye ekleyin. Ayvaların her birinin üzerine bir kahve fincanı toz şekeri dökün. Suyu da tencereye ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatarak su kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra da en küçük ocağınızda kısık ateşte 1 saat kadar pişirin. Tatlıları servis kabınıza alın ve 3-4 saat kadar soğuması için bekletin. Servis ederken kalan şerbetinden ayvaların üzerine gezdirmeyi unutmayın. Ceviz ve tahin ile süsleyip servis yapabi