Patlıcan yemeklerini çok severim. Ancak tüm patlıcan yemekleri de uğraştırıcı gelir bana. Hünkar beğendi de bu tatlardan birisi. Biraz uğraştırıyor ama lezzetine değer :))
HÜNKAR BEĞENDİ
Malzemeler:
- 300 gram kuşbaşı dana eti
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet orta boy soğan
- 2 adet domates
- 6 adet közlenmiş patlıcan
- 1.5 çorba kaşığı un
- 1.5 su bardağı süt
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar
- 1/2 limon suyu
- Karabiber ve kırmızıbiber, tuz
Patlıcanları yıkayıp üzerlerine bıçakla 1-2 çizik atıp fırında közleyelim (Dilerseniz közleme tavası ile ocakta da yapabilirsiniz). Közlendikten sonra kabuklarını soyup 5 dakika limonlu suda bekletip suyunu süzelip ve küçük küçük dilimleyelim.
Etleri tencereye koyup yumuşayana kadar pişirelim. Piştikten sonra iki yemek kaşığı tereyağı, küçük kesilmiş
soğanları ekleyip, soğanlar diriliğini kaybedince doğranmış domates ve
baharatları ekleyelim 5 dk. daha pişirip en son tuzunu koyup ocağı kapatalım.
2 yemek kaşığı tereyağı bir tencerede eritelim. Unu ekleyip rengi dönene kadar kavuralım. Sürekli karıştırarak sütü
ilave edelim. Karışım yoğun kıvama geldiğinde ince kıyılmış patlıcanları, tuzu,
rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. Karabiberi ilave edip ocağı kapatın.
Tabağın en altına patlıcanı, üzerine etleri yerleştirelim. Sıcak olarak tüketelim.
Afiyet olsun...
Yorumlar