ISLAK KEK


Bu keki sevgili arkadaşım Belma'da yemiştim ve çok beğenmiştim. O zamandan beri canım çektikçe yapıyorum. Tarifini http://www.portakalagaci.com/oburcuk/2004/05/slak_kek.html adresinden aldığını söylemişti. Fakat sitedeki tarife göre vişne suyu kullanmamış. Ben süt kullandım. Tarifi aynen yazıyorum.

ISLAK KEK

Malzemeler,
  • 4 yumurta
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 pkt kabartma tozu
  • 1 pkt vanilya
  • 1 su bardağı süt
Hazırlanması

4 yumurtayı, 2 su bardağı şeker, 2 çorba kaşığı kakao, 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı sıvı yağ ile karıştırın. Bu karışımdan bir su bardağı ayırın.

Kalan karışıma 1 su bardağı un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip karıştırın. (ben önce un ve vanilyayı ekleyip karıştırdım, ardından kabartma tozunu ilave edip düşük hızda bir-iki kez daha karıştırdım.)

Kek malzemenizi kare borcama dökün, 180 C'de 50 dakika pişirin. pişince fırını kapatın, üzerine sütü döküp, 3-5 dakika çekmesini sağlayın. Sütü çekince ayırdığınız sütlü-kakaolu karışımı kekin üzerine dökün. Keki kapalı fırına tekrar koyup harcı fırının ısısıyla çekmesini sağlayın.

İyi Çalışmalar...

1 yorum:

Emine K. Kaya dedi ki...

Islak keki sevmeyen var mı acaba? ellerinize sağlık nefis görünüyor :)