Bu keki sevgili arkadaşım Belma'da yemiştim ve çok beğenmiştim. O zamandan beri canım çektikçe yapıyorum. Tarifini http://www.portakalagaci.com/oburcuk/2004/05/slak_kek.html adresinden aldığını söylemişti. Fakat sitedeki tarife göre vişne suyu kullanmamış. Ben süt kullandım. Tarifi aynen yazıyorum.
ISLAK KEK
Malzemeler,
- 4 yumurta
- 2 su bardağı şeker
- 2 çorba kaşığı kakao
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 1 pkt kabartma tozu
- 1 pkt vanilya
- 1 su bardağı süt
4 yumurtayı, 2 su bardağı şeker, 2 çorba kaşığı kakao, 1 su bardağı süt
ve 1 su bardağı sıvı yağ ile karıştırın. Bu karışımdan bir su bardağı ayırın.
Kalan karışıma 1 su bardağı un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip
karıştırın. (ben önce un ve vanilyayı ekleyip karıştırdım, ardından kabartma
tozunu ilave edip düşük hızda bir-iki kez daha karıştırdım.)
Kek malzemenizi kare borcama dökün, 180 C'de 50 dakika pişirin. pişince
fırını kapatın, üzerine sütü döküp, 3-5 dakika çekmesini sağlayın. Sütü çekince ayırdığınız sütlü-kakaolu karışımı kekin üzerine dökün. Keki
kapalı fırına tekrar koyup harcı fırının ısısıyla çekmesini sağlayın.
İyi Çalışmalar...
Yorumlar