Kabak sağlık yönünden en değerli besinlerden biri. Hazır mevsimindeyken taze taze tüketmeli diyerek afiyetle yiyebileceğiniz bir lezzet sunuyorum sizlere :))
SANDAL SEFASI
Malzemeler,
- 5 adet orta boy kabak
- 2 adey orta boy soğan
- 100 gr dana kıyma
- 5 dal maydanoz
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 çay bardağı kaynamış su
- Tuz
- Karabiber
- Kızartmak sıvıyağ
Hazırlanışı,
Kabakları ortadan ikiye bölüp içini çay kaşığı yardımıyla oyuyoruz. Kızgın yağda kısa bir süre kızartıyoruz.
Tavaya uzun yarım ay halinde ince doğradığımız soğan, kıyma ve sıvıyağı ilave ediyoruz. Kıyma pişene kadar kavuruyoruz. Tuz ve karabiberi ekleyip ince doğranmış maydanozları ilave ediyoruz. 1-2 dakika pişirip kapatıyoruz.
Tepsiye dizdiğimiz kabakların içine kıymalı harcı koyuyoruz. 1 çay bardağı kaynamış su ilave edip fırında 15 dakika pişiriyoruz.
Dilerseniz üzerine sarımsaklı yoğurtla servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Yorumlar