ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI

 
Yaz geldi artık her ne kadar havalar serin geçsede mevsim yaz. Güneş bulutların arasından göz kırpıyor bize :)) Malum yaz yemekleri daha hafif olur. Soğuk soğuk dolaptan alıp yiyebileceğiniz bir lezzet verelim öyleyse....
ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI
Malzemeler,
  • 500 gr üzüm yaprağı
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 10 adet orta boy soğan
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 tatlı kaşığı kuş üzümü
  • 1 tatlı kaşı nane
  • 1 tatlı kaşı tarçın
  • 1 adet kesme şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı su
  • Yarım limonun suyu
Hazırlanışı,

Üzüm yaprağı suda haşlanır, süzülüp, soğumaya bırakılır.
Soğanlar kare kare doğranır, fıstıklar ile birlikte zeytinyağı ile kavrulur. Üzerine kuşüzümü, tarçın, nane, şeker, tuz ve yarım limonun suyu eklenir. 1-2 defa karıştırıldıktan sonra 1 çay bardağı su üzerine dökülüp suyu çekene kadar karıştırılarak pişirilir. İç hazırdır.
Yaprakların içine doldurulup sarılır. Tencerenin dibine yaprak serilir (diptekiler yanmasın diye yapıyoruz) Üzerine sardığımız dolmalar yerleştirilir. En üzerine yaprak sermeden biraz zeytinyağı gezdirilir. Yapraklar serilip üzerine yuvarlak limon kesilir. 45 dakika kısık ateşte pişirilir. Kapağı açmadan soğutup servis yapılır.

Afiyet olsun…

1 yorum:

FİLİZ'CE dedi ki...

çok severim,kuş üzümlüde severim ama nedense hiç katmam:))hatırlattın cnm..sağol..ellerine sağlık bu arada nefis gözüküyor..