KARNIYARIK


Patlıcanla yapılan yemekler kırmızı ete en çok yakışan yemeklerdir. Ama neredeyse patlıcanlı tüm yemekleri hazırlarken patlıcanı kızartmak gerektiği için biraz zahmetlidir yapılması. Ortaya harika tatlar çıkardığı için bu zahmetine de değiyor.

KARNIYARIK

Malzemeler,
  • 5 adet orta boy patlıcan
  • 2 adet orta boy soğan
  • 100 gr dana kıyma
  • 5 dal maydanoz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı kaynamış su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kızartmak için sıvıyağ

Hazırlanışı,

    Patlıcanları alacalı şekilde soyup her birinin bir tarafına boylu boyunca 2-3 cm derinliğinde (diğer taraftan çıkmayacak şekilde) çizik atıyoruz. 15 dk. tuzlu suda bekletiyoruz. Kızgın yağda üzeri kızarana kadar kızartıyoruz.
     
    Tavaya uzun yarım ay halinde ince doğradığımız soğan, kıyma ve sıvıyağı ilave ediyoruz. Kıyma pişene kadar kavuruyoruz. Tuz ve karabiberi ekleyip ince doğranmış maydanozları ilave ediyoruz. 1-2 dakika pişirip kapatıyoruz.
    Kızarmış patlıcanları çizik kısımları üste gelecek şekilde tepsiye diziyoruz. Çizik kısımlarından çatal yardımı ile ayırıp (uç kısımları birleşik kalmalı) çok dibine inmeden iç harcı koyabileceğimiz şekilde eziyoruz. Patlıcanların içine kıymalı harcı koyuyoruz. 1 çay bardağı kaynamış su ilave edip 200˚ fırında 30 dk pişiriyoruz.

    Dilerseniz üzerine fırına vermeden sivri biber ve domatesle süsleyebilirsiniz.
    Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: