Bezelye mevsimi bitmek üzere. Alıp buzluğa istifledik bile:) İstiflerken dikkatimi çeken bir konuyu sizlerlede paylaşayım, 3 kg bezelye = 1.250gr ayıklanmış bezelye demek!!! Farkın bu kadar büyük olacağını tahmin etmemiştim. Bu yüzden ayıklanmış olarak satılanı almak daha mantıklı olabilir belki... Bezelye özellikle şekeri düzenleyici bir besin olduğundan şeker hastalarının sınırı aşmamak kaydıyla tüketmesi faydalı görünüyor. Tarife gelince,
TAVUKLU BEZELYE
Malzemeler,
- 250 gr tavuk (But kısmı, derisiz, kemiksiz)
- 500 gr ayıklanmış bezelye
- 1 adet orta boy patates
- 1 adet orta boy havuç
- 1,5 su bardağı su
- 1 orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı salça ( mevsimindeyseniz 2 adet domates)
- 1 yemek kaşığı terayağ
- Kekik, karabiber, tuz
Tavuklar ince ince doğranıp tencereye alınır. 5 dakika margarin ile pişirildikten sonra ince doğranmış soğanlar ilave edilir. Salça eklenip 1-2 dk kavrulur. Bezelye, küçük kareler halinde doğranmış havuç ve patates ilave edilir. 1-2 karıştırılıp üzerine su eklenir. Bezelyeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Ocaktan alınmadan 5 dk. önce tuz ilave edilir. En son karabiber ve kekik ilave edilerek 1-2 taşım kaynatılıp kapatılır.
Afiyet olsun...
Yorumlar