DERİN DONDURUCUDA TAZE FASULYE

 
 
Annem bayram tatiline Trabzon'a gidince dönüşte taze fasulye toplayıp getirmiş. Bayağı çok olunca da kışlık olarak buzluğa atalım dedik. Kışın taze taze yeriz artık :)))

DERİN DONDURUCUDA TAZE FASULYE

Malzemeler,
  • 2 kg taze fasulye
  • 1,5 kg domates
  • 5 adet orta boy buzluk poşeti
Hazırlanışı,
 
                                                                                                            Taze fasulye kırılır. (Pişerken çok dağılmasın diye buzluğa koyarken bıçakla ortadan ikiye bölmüyorum) Domatesler ve taze fasulyeler temizce yıkanır.
 
Domatesler yıkandıktan sonra dört parçaya bölünüp rondaya çekilir (Ben ince kabuk domates aldığımdan kabuklarını soymadım dilerseniz siz soyabilirsiniz).
     

Rondaya çekilmiş domatesin yarısı derin bir tencerenin dibine dökülür. Üzerine kırdığımız fasulye eklenir En üste kalan domates dökülüp ocakta 15 dakika karıştırarak pişirilir. İyice soğuduktan sonra buzdolabı poşetlerine koyulur. Havası alınarak poşet sıkıca düğümlernir. Derin dondurucuda saklayabilirsiniz.



2 yorum:

Günlükçü Bayan dedi ki...

güle güle yiyin inşallah :)

Emine Kaya dedi ki...

Ben daha başlamadım kış hazırlıklarına
Çok da pratik olmuş nefis görünüyor. Ellerine sağlık canım :)