Yazın salata ile harika giden bir lezzet. Bu kızartmayı yapmak için balık tavası dediğimiz (bilmeyenler için tarif edeyim kapağı düz şekilde tavanın içine oturan tava şekli) tavaya ihtiyaç var. Ben başka tarz tavada yapabiliyorum dersenizde sorun yok:))) Kızartırken alt-üst yaparak pişirmeniz gerekiyor.
PATLICAN TAVA
Malzemeler
- 5 adet uzun boy patlıcan
- 2 su bardağı mısır unu
- Tuz
- Kızartmak için sıvıyağ
Patlıcanların kabuklarını alacalı olacak şekilde soyunuz. Patlıcanları rahat haşlayabileceğiniz bir tencerede su kaynatınız. Suya tuz ilave ediniz. Patlıcanları tuzlu suda hafif diri kalacak şekilde pişiriniz. Kevgir yardımızla tencereden alıp süzgeçe koyunuz. İyice süzüldükten sonra mısır ununa bulayıp tavaya sıkı sıkı diziniz. Üzerine zeytinyağı gezdirip kapağını kapatınız. Çatal yardımızla alt tarafının piştiğini kontrol edip alt-üst çeviriniz. Diğer tarafınıda bu şekilde pişiriniz. Sıcak veya ılık olarak servis ediniz.
Afiyet olsun...
Yorumlar