ETLİ BULGUR PİLAVI
Malzemeler,
- 1 su bardağı bulgur
- 2 su bardağı su
- 250 gr küçük doğranmış kuşbaşı dana eti
- 2 adet sivri biber
- 2 adet domates (mevsiminde değilseniz 1 yemek kaşığı salça kullanabilirsiniz)
- Tuz
- Karabiber
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Etler tencereye alınır. suyunu salıp çekene kadar 20 dk. pişirilir. Üzerine tereyağ eklenir. Eridikten sonra ince doğranmış sivri biber ve domatesler eklenir. 5 dakika pişirilir. Bulgur yıkanıp üzerine ilave edilir su, tuz ve karabiber eklenip karıştırılır. Kaynadıktan 5 dakika sonra altı kısılır suyunu tamamen çekinceye kadar pişirilir. Ocak kapatılır. Tencerenin üzerine kağıt havlu serilerek kapağı kapatılır 20 dk. dinlendirilir.
***Pilavı yaparken teflon veya seramik tabanlı yada yapışmaz yüzeyli tencere kullanmak pilavın daha tane tane olmasını sağlıyor. Tabi piştikten sonra dinlendirmekte önemli..
Afiyet olsun..
Yorumlar
Pilav nefis görünüyor ellerine sağlık:) Bizim evin de sevilen pilavıdır:)
Seramik tabanlı tencereler gerçekten çok kullanışlı,çok sevdim ben bu yeni tencereleri:)
Sevgilerimle...
hatta canım çekti bir tabak alabilirmiyim acaba:)))