Ana içeriğe atla

ETLİ BULGUR PİLAVI

 


ETLİ BULGUR PİLAVI

Malzemeler,
  • 1 su bardağı bulgur
  • 2 su bardağı su
  • 250 gr küçük doğranmış kuşbaşı dana eti
  • 2 adet sivri biber
  • 2 adet domates (mevsiminde değilseniz 1 yemek kaşığı salça kullanabilirsiniz)
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
Hazırlanışı,

Etler tencereye alınır. suyunu salıp çekene kadar 20 dk. pişirilir. Üzerine tereyağ eklenir. Eridikten sonra ince doğranmış sivri biber ve domatesler eklenir. 5 dakika pişirilir. Bulgur yıkanıp üzerine ilave edilir su, tuz ve karabiber eklenip karıştırılır. Kaynadıktan 5 dakika sonra altı kısılır suyunu tamamen çekinceye kadar pişirilir. Ocak kapatılır. Tencerenin üzerine kağıt havlu serilerek kapağı kapatılır 20 dk. dinlendirilir.

***Pilavı yaparken teflon veya seramik tabanlı yada yapışmaz yüzeyli tencere kullanmak pilavın daha tane tane olmasını sağlıyor. Tabi piştikten sonra dinlendirmekte önemli..

Afiyet olsun..

Yorumlar

SEVALCE LEZZETLER dedi ki…
Merhaba canım:)
Pilav nefis görünüyor ellerine sağlık:) Bizim evin de sevilen pilavıdır:)
Seramik tabanlı tencereler gerçekten çok kullanışlı,çok sevdim ben bu yeni tencereleri:)
Sevgilerimle...
acemi gelin dedi ki…
bayılırım bulgur pilavına seninkide süper olmuşa benziyor
hatta canım çekti bir tabak alabilirmiyim acaba:)))
tahayla yeni hayat dedi ki…
Tabiki alabilirsin afiyet bal olsun:))

Bu blogdaki popüler yayınlar

ACTİFRY'DA KREMALI TAVUK...

Uzun bir aradan sonra merhaba :))) Yeni bir ürün alacaksam bende bir çok kişi gibi önce internette araştırır, yorumları okur ona göre alırım. Tefal Actifry'ı uzun zamandır almayı düşünüyordum. Ama sadece patates kızartması için çok mantıklı gelmiyordu. Aldım ve değişik şeylerde yapılabileceğine karar verdim ilki tavuk oldu. Benim oğ lum dışarıda yemek yemeyi pek sevmez. Babasıyla bir gün tavukçu keşfetmiş, her dışarı çıkmamızda tutturuyor, baktım olmayacak böyle iş başa düştü. Denedik ve sonuç;"Anne bu daha lezzetliymiş" kurtulduk dışarıda yemesinden :)) ACTİFRY'DA KREMALI TAVUK... Malzemeler, 750 gr doğranmış tavuk kalça 1 paket knorr fesleğenli tavuk çeşnisi (Biz onu sevdik) 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 kutu krema Hazırlanışı, Tavukları tavuk çeşnisi ile sosladım. 1 gece beklettim. Ertesi gün Actifry'a koydum üzerine sıvıyağı gezdirdim. 25 dk ayarladım. Ara ara kontrol ettim çok kuru olmasını istemiyorsanız biraz su ilave edebilirsiniz.

HELLİM PEYNİRLİ TOST

  Hellim peynirli tostu ilk olarak Kıbrıs'ta yemiştim. Kıbrıs'ın hellim peyniri meşhurmuş. Marketlerde satılanlar gibi kızartıldığında kurumuyor. Daha yumuşak bir tadı var. Ayrıca sütten kaynaklı olsa gerek mis gibi tereyağ kokuyor. Tostun nasıl yapıldığına gelince, HELLİM PEYNİRLİ TOST Malzemeler, 250 gr hellim peyniri 1 adet bayat ekmek Margarin Sucuk (İç malzeme olarak kullandım) Hazırlanışı, Ekmek 7-8 cm eninde kesilir ve ortadan ikiye bölünür (Uç kısmı birleşik kalsın). Sucuklar yuvarlak doğranır. Hellim ince dilimler halinde kesilerek 15 dk. tuzlu suda bekletilir. Tuzlu sudan çıkartıldıktan sonra yağsız tavada önlü arkalı kızarana kadar pişirilir. Tost makinesi ısıtılır. Makinenin bir tarafına doğradığımız sucuklar yerleştirilir. Diğer tarafına içini dışını margarin ile yağladığımız ekmek koyulur. Ekmek yumuşadıktan sonra içine tost makinesinde kızarttığımız sucuk ve 2 ince dilim kızarmış hellim yerleştirilir. Ekmeğin üstü kızarana kadar makinede bekle

TAHİNLİ, CEVİZLİ AYVA TATLISI...

TAHİNLİ CEVİZLİ AYVA TATLISI.. . Malzemeler, 3 adet büyük ayva 6 Türk kahvesi fincanı toz şeker 1 adet çubuk tarçın 10 adet karanfil 1 su bardağı su Üzerine, 6 ceviz ( dövülmüş) 6 yemek kaşığı tahin Hazırlanışı, Derince bir kaba su doldurun ve içerisine yarım limonu sıkın. Ayvaları ikiye bölerek çekirdeklerin bulunduğu kısmı çıkartın ve ayvanın kabuğunu soyun.  Tencereye ayvaların orta kısımları üstte kalacak şekilde yerleştirin. Tarçın çubuğunuzu, karanfilleri ve ayva çekirdeklerinin tamamını tencereye ekleyin. Ayvaların her birinin üzerine bir kahve fincanı toz şekeri dökün. Suyu da tencereye ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatarak su kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra da en küçük ocağınızda kısık ateşte 1 saat kadar pişirin. Tatlıları servis kabınıza alın ve 3-4 saat kadar soğuması için bekletin. Servis ederken kalan şerbetinden ayvaların üzerine gezdirmeyi unutmayın. Ceviz ve tahin ile süsleyip servis yapabi