ETLİ BULGUR PİLAVI

 


ETLİ BULGUR PİLAVI

Malzemeler,
  • 1 su bardağı bulgur
  • 2 su bardağı su
  • 250 gr küçük doğranmış kuşbaşı dana eti
  • 2 adet sivri biber
  • 2 adet domates (mevsiminde değilseniz 1 yemek kaşığı salça kullanabilirsiniz)
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
Hazırlanışı,

Etler tencereye alınır. suyunu salıp çekene kadar 20 dk. pişirilir. Üzerine tereyağ eklenir. Eridikten sonra ince doğranmış sivri biber ve domatesler eklenir. 5 dakika pişirilir. Bulgur yıkanıp üzerine ilave edilir su, tuz ve karabiber eklenip karıştırılır. Kaynadıktan 5 dakika sonra altı kısılır suyunu tamamen çekinceye kadar pişirilir. Ocak kapatılır. Tencerenin üzerine kağıt havlu serilerek kapağı kapatılır 20 dk. dinlendirilir.

***Pilavı yaparken teflon veya seramik tabanlı yada yapışmaz yüzeyli tencere kullanmak pilavın daha tane tane olmasını sağlıyor. Tabi piştikten sonra dinlendirmekte önemli..

Afiyet olsun..

3 yorum:

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Merhaba canım:)
Pilav nefis görünüyor ellerine sağlık:) Bizim evin de sevilen pilavıdır:)
Seramik tabanlı tencereler gerçekten çok kullanışlı,çok sevdim ben bu yeni tencereleri:)
Sevgilerimle...

acemi gelin dedi ki...

bayılırım bulgur pilavına seninkide süper olmuşa benziyor
hatta canım çekti bir tabak alabilirmiyim acaba:)))

tahayla yeni hayat dedi ki...

Tabiki alabilirsin afiyet bal olsun:))