HAMSİ KUŞU (HAMSİ KÖFTESİ)


Hamsi kuşu (köftesi) çok lezzetli bir hamsi yemeği çeşitidir. İlk duyulduğunda "Hamsininde köftesimi olurmuş" diyebilirsiniz :)). Balık kokusunu sevmeyenler ama balıktan vazgeçemeyenler için güzel bir tariftir. Denemek isteyenler buyursun tarife...

HAMSİ KUŞU (HAMSİ KÖFTESİ)

Malzemeler,
  • 500 gr hamsi (ayıklanmış, kılçıkları çıkarılmış)
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 1,5 su bardağı mısır unu
  • 1/2 demet maydonoz
  • 1 adet yumurta
  • Tuz
  • Kızartmak için sıvıyağ
Hazırlanışı,

Soğan çok küçük kareler halinde doğranır derin bir kaba alınır. Hamsiler 2-3 parçaya bölünür üzerine eklenir. Mısır unu, tuz ve yumurta ilave edilir. Maydonoz ince ince doğranıp katılır. Yoğurulur. Şekil verilir. Kızgın sıvıyağda orta ateşte önlü arkalı kızartılır.

***Eğer kıvamı tutmadıysa mısır unu ilave edebilirsiniz.***

Afiyet olsun..


2 yorum:

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Ilginc bir tarif hic yemedim denemedim..zaten hamside yok buralarda:( afiyetler olsun size..

tahayla yeni hayat dedi ki...

Teşekkürler...Bizim oralarda hamsinin her çeşit yemeği yapılır, tatlısından tuzlusuna kadar :))