Hamsi kuşu (köftesi) çok lezzetli bir hamsi yemeği çeşitidir. İlk duyulduğunda "Hamsininde köftesimi olurmuş" diyebilirsiniz :)). Balık kokusunu sevmeyenler ama balıktan vazgeçemeyenler için güzel bir tariftir. Denemek isteyenler buyursun tarife...
HAMSİ KUŞU (HAMSİ KÖFTESİ)
Malzemeler,
- 500 gr hamsi (ayıklanmış, kılçıkları çıkarılmış)
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 1,5 su bardağı mısır unu
- 1/2 demet maydonoz
- 1 adet yumurta
- Tuz
- Kızartmak için sıvıyağ
Soğan çok küçük kareler halinde doğranır derin bir kaba alınır. Hamsiler 2-3 parçaya bölünür üzerine eklenir. Mısır unu, tuz ve yumurta ilave edilir. Maydonoz ince ince doğranıp katılır. Yoğurulur. Şekil verilir. Kızgın sıvıyağda orta ateşte önlü arkalı kızartılır.
***Eğer kıvamı tutmadıysa mısır unu ilave edebilirsiniz.***
Afiyet olsun..
Yorumlar