KURUTULMUŞ DOMATES VE MANTARLI BULGUR PİLAVI


Geçenlerde kurutulmuş domateslerimi nasıl değerlendireyim diye düşünürken karşıma çıkan bu güzel tarifi paylaşayım sizinlede :))

KURUTULMUŞ DOMATES VE MANTARLI BULGUR PİLAVI
 
Malzemeler,
  • 1,5 su bardağı bulgur
  • 2 adet kuru domates
  • 10 adet mantar
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1,5 yemek kaşığı terayağ
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2,5 bardak su
  • Tuz , Karabiber, Kimyon
Hazırlanışı,
 
Bulguru yıkayıp süzün. Kuru domatesleri ılık suda 15 dakika bekletin. Soğanları yemeklik doğrayıp tencereye alın, tereyağı ilave edip kavurun. Üzerine mantarları ilave edip 2-3 dk. daha kavurmaya devam edin. Salçaları ilave edin. Bulgur katıp 1-2 dk. daha kavurun. Üzerine suyu ilave edin kaynamaya başlayınca kurutulmuş domatesleri, tuz, karabiber ve kimyonu ilave edin. Altını kısıp tamamen suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çekince tencerenin üstüne havlu kağıt serip kapağı kapatın. 15 dk. demlendikten sonra servis yapabilirsiniz.
 
 Afiyet olsun...

2 yorum:

Sezin Uludağ dedi ki...

Kurutulmuş domateslerim olsaydı keşke :( markettekiler nedense pek hijyenik gelmiyor.. Neymiş Bundan sonra kurutmak lazımmış tembellik yapmamak lazım ;)

NURCAN GÜRSOY dedi ki...

Doğru söylüyorsun canım ama istanbul havasında nemli olduğundan kurumazmış zaten organik domates bulmakta sıkıntı :((