Geçen akşam Galatasaray - Kopenhag maçı izlerken yesin diye eşim için özel olarak patates cipsi ve mısır patlatması hazırladım :)) Hem sağlıklı, hem lezzetli oldu. Afiyetle yedik (bol kaloriyle ) :)) Tariflere gelince.
PATATES CİPSİ
Malzemeler,
Patatesleri soyup, soyma bıçağı yardımıyla kesiyoruz. Kesilen patatesleri nişastası çıksın diye suda 1-2 dk. bekletip, havlu peçeteye alıp, kuruluyoruz. Tavada yağı kızdırıyoruz. Patates dilimlerini tek tek kızan yağa bırakıyoruz. Kızardıktan sonra tekrar peçete üzerine alıp tuz ilave ediyoruz. Fazla yağı peçeteler çekince tabaklara alabilirsiniz.
PATLAMIŞ MISIR
Malzemeler,
Hazırlanışı,
Sıvıyağı tavaya alıyoruz. Mısırları üzerine serpiyoruz. Kapağı kapatıyoruz. Orta ateşte hepsi patlayana kadar pişirme işlemini sürdürüyoruz. Ocaktan alıp tuz atıyoruz.
Afiyet olsun, bol keyifler :)))
Yorumlar
2-3 haftada 1 yiyiyoruz aslında ama yerken gene de kızıyorum kendime :D
nasıl bir çelişkiyse bu :)
sefanız olsun
Blogunu takibe aldım :) çok sevimli.. Benimkine de beklerim (:
elinize sağlıkk ne güzel görünüyorlar evde yapılanı sağlıklısı aslında ama işte her zamn olmuyor dimi :)
sevgiler