Eskiden anacığımla mantı açar afiyetle yerdik. Şimdi zaman bulamamaktan mı yoksa tembellikten mi bilemiyorum ama mantı açamıyoruz. Hazır paketlerde aynı lezzeti arıyoruz ama nerdee... Çok aklıma düştüğünde bu tarifi yapıyorum azıcıkta olsa mantı özlemimi dindiriyor :))
HAZIR MANTI
Malzemeler,
- 1 paket hazır mantı (Ben superfresh kayseri mantısı kullandım)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 kase yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Tuz
Mantılar yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine serpilir. Önceden ısıtılmış 200˚ fırında hafif rengi dönene kadar 20-25 dk. kavrulur.
Derin bir tencerede su kaynatılır. İçine fırından çıkarılan mantılar atılıp yumuşayana kadar pişirilir. Pişen mantılar derin bir kaba alınır.
Ayrı bir kapta yoğurt ile rendelenmiş sarımsak karıştırılır. Mantıların üzerine dökülür.
Sıvıyağ tavada kızdırılır, salça eklenip 1-2 dk. kavrulur. Üzerine 1/4 çay bardağı su eklenir 1-2 taşım kaynadıktan sonra alınıp sarımsaklı yoğurdun üstüne dökülür. En üste nane serpiştirilir.
Afiyet olsun...
Yorumlar