Ana içeriğe atla

MANTARLI TAVUK




Mantar-Tavuk ikilisi...Ben ne kadar sevmesemde eşim bu ikiye bayılıyor. Malum kaynanalarda damatları çok sevince bu yemek anneme yemeğe gittiğimizde eksik olmuyor.

MANTARLI TAVUK

Malzemeler,
  • 500 gr tavuk butu (kemiksiz kuşbaşı doğranmış)
  • 500 gr mantar
  • 3 domates (mevsiminde değilseniz renk vermeyeceği için 1 yemek kaşığı salça kullanabilirsiniz)
  • 1 orta boy soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1/2 bardak su
  • Kekik, karabiber, tuz
Hazırlanışı,

Tavuklar yıkanıp tencereye alınır. Küp şeklinde doğranmış soğanlar tavuğa ilave edilir. Üzerine sıvıyağ eklenip 5 dk. kavrulur. Domates ve mantarlar eklenir. 1/2 çay bardağı su ilave edilir kapağı kapatılır. 10 dk. ara ara karıştırılır. Kekik, tuz ve karabiber eklenir. 2 dk. daha pişirilip kapatılır.

***Geçenlerde bir gazete okumuştum. Tavuk 20 dk.'dan önce pişerse o tavuğu yemeyin diyordu. Ben hiç pişerken 20 dk'yı bulan bir tavuk görmedim malesef en fazla 15 dk:(((***

Afiyet olsun...

Yorumlar

Unknown dedi ki…
Harika yakışıyorlar degil mi ;) ellerinize sağlık
Banu dedi ki…
Ellerine sağlık canım nefis görünüyor aşağıda tarifler de harika ve çok farklı pırasalı omlet un kurabiyesinin bebe bisküvi şekli gene geleceğim tarif almaya :)) sevgiler
hatırakalsın dedi ki…
Evet gerçekten güzel bir ikili oluyorlar :))
hatırakalsın dedi ki…
Bol bol gelin tabi çok mutlu oluyorum ben :))

Bu blogdaki popüler yayınlar

ACTİFRY'DA KREMALI TAVUK...

Uzun bir aradan sonra merhaba :))) Yeni bir ürün alacaksam bende bir çok kişi gibi önce internette araştırır, yorumları okur ona göre alırım. Tefal Actifry'ı uzun zamandır almayı düşünüyordum. Ama sadece patates kızartması için çok mantıklı gelmiyordu. Aldım ve değişik şeylerde yapılabileceğine karar verdim ilki tavuk oldu. Benim oğ lum dışarıda yemek yemeyi pek sevmez. Babasıyla bir gün tavukçu keşfetmiş, her dışarı çıkmamızda tutturuyor, baktım olmayacak böyle iş başa düştü. Denedik ve sonuç;"Anne bu daha lezzetliymiş" kurtulduk dışarıda yemesinden :)) ACTİFRY'DA KREMALI TAVUK... Malzemeler, 750 gr doğranmış tavuk kalça 1 paket knorr fesleğenli tavuk çeşnisi (Biz onu sevdik) 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 kutu krema Hazırlanışı, Tavukları tavuk çeşnisi ile sosladım. 1 gece beklettim. Ertesi gün Actifry'a koydum üzerine sıvıyağı gezdirdim. 25 dk ayarladım. Ara ara kontrol ettim çok kuru olmasını istemiyorsanız biraz su ilave edebilirsiniz.

HELLİM PEYNİRLİ TOST

  Hellim peynirli tostu ilk olarak Kıbrıs'ta yemiştim. Kıbrıs'ın hellim peyniri meşhurmuş. Marketlerde satılanlar gibi kızartıldığında kurumuyor. Daha yumuşak bir tadı var. Ayrıca sütten kaynaklı olsa gerek mis gibi tereyağ kokuyor. Tostun nasıl yapıldığına gelince, HELLİM PEYNİRLİ TOST Malzemeler, 250 gr hellim peyniri 1 adet bayat ekmek Margarin Sucuk (İç malzeme olarak kullandım) Hazırlanışı, Ekmek 7-8 cm eninde kesilir ve ortadan ikiye bölünür (Uç kısmı birleşik kalsın). Sucuklar yuvarlak doğranır. Hellim ince dilimler halinde kesilerek 15 dk. tuzlu suda bekletilir. Tuzlu sudan çıkartıldıktan sonra yağsız tavada önlü arkalı kızarana kadar pişirilir. Tost makinesi ısıtılır. Makinenin bir tarafına doğradığımız sucuklar yerleştirilir. Diğer tarafına içini dışını margarin ile yağladığımız ekmek koyulur. Ekmek yumuşadıktan sonra içine tost makinesinde kızarttığımız sucuk ve 2 ince dilim kızarmış hellim yerleştirilir. Ekmeğin üstü kızarana kadar makinede bekle

TAHİNLİ, CEVİZLİ AYVA TATLISI...

TAHİNLİ CEVİZLİ AYVA TATLISI.. . Malzemeler, 3 adet büyük ayva 6 Türk kahvesi fincanı toz şeker 1 adet çubuk tarçın 10 adet karanfil 1 su bardağı su Üzerine, 6 ceviz ( dövülmüş) 6 yemek kaşığı tahin Hazırlanışı, Derince bir kaba su doldurun ve içerisine yarım limonu sıkın. Ayvaları ikiye bölerek çekirdeklerin bulunduğu kısmı çıkartın ve ayvanın kabuğunu soyun.  Tencereye ayvaların orta kısımları üstte kalacak şekilde yerleştirin. Tarçın çubuğunuzu, karanfilleri ve ayva çekirdeklerinin tamamını tencereye ekleyin. Ayvaların her birinin üzerine bir kahve fincanı toz şekeri dökün. Suyu da tencereye ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatarak su kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra da en küçük ocağınızda kısık ateşte 1 saat kadar pişirin. Tatlıları servis kabınıza alın ve 3-4 saat kadar soğuması için bekletin. Servis ederken kalan şerbetinden ayvaların üzerine gezdirmeyi unutmayın. Ceviz ve tahin ile süsleyip servis yapabi