SİMİT PİZZASI

 
Geçenlerde simit yapma aşkıyla iş dönüşü markete daldım, gerekli malzemeleri alıp koşa koşa eve geçtim. Hamuru yoğurdum, ölçtüm, tarttım, biçtim.
 
Sonuç mu???
 
Olmadı, beceremedim...
 
En iyisi, simiti fırınlar yapsın dedim :))
 
Aşağıdaki resim fırına girmeden önceki hali. Güzel görünüyor aslında, tadıda güzeldi bence tek kusuru sert olması. Simitlik un yerine normal un kullandığımdan olabilir belki.
 
Simit tarifini es geçiyorum. (Tabi ki yılmadım yine deneyeceğim:))
 
Ertesi gün atmaya kıyamadım. Sonuçta nimet. Ben bunları pizza yapayım dedim. Ortaya güzel bir lezzet çıktı.
 
SİMİT PİZZASI
 
Malzemeler,
 
Taban,
  • 4 adet simit
  • 1 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ


Sos için,
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı ketçap
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı kekik
Üzeri için,
  • Sucuk
  • Domates
  • Peynir
  • İstediğiniz malzeme

Hazırlanışı,

Süt, yumurta, sıvıyağ derin bir kapta iyice çırpılır. Simitler önce enlemesine ortadan kesilir, sonra her bir parça dörte bölünür. Hazırladığımız karışımda 15-20 dk. bekletilir.
 
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine, susamlı kısımlar alta gelecek şekilde dizilip, önceden ısıtılmış 180˚ fırında 15 dk. pişirilir.

Ayrı bir kapta salça, ketçap, su ve kekik çırpılır. Fırından çıkartılıp simitlerin üzerine sürülür. Tekrar fırına verilir. 10 dk. da pişirilir.

Üzerine domates, sucuk, peynir ilave edilip tekrar fırına verilir. 15 dk. daha pişirilip afiyetle yenir.

Afiyet olsun....


 


4 yorum:

nilgün ilgün dedi ki...

Ellerine sağlık:) Neye niyet, neye kısmet olmuş ama bence ikisi de iştah açıcı duruyor. Afiyet olsun. Sevgiler

NURCAN GÜRSOY dedi ki...

Aynen öyle oldu vallahi :)) Teşekkür ederim :)

TUGBA ATES dedi ki...

Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor ;)

NURCAN GÜRSOY dedi ki...

Tuğba hanım hoşgeldiniz :)) Çok teşekkür ederim.