Ana içeriğe atla

SİMİT PİZZASI

 
Geçenlerde simit yapma aşkıyla iş dönüşü markete daldım, gerekli malzemeleri alıp koşa koşa eve geçtim. Hamuru yoğurdum, ölçtüm, tarttım, biçtim.
 
Sonuç mu???
 
Olmadı, beceremedim...
 
En iyisi, simiti fırınlar yapsın dedim :))
 
Aşağıdaki resim fırına girmeden önceki hali. Güzel görünüyor aslında, tadıda güzeldi bence tek kusuru sert olması. Simitlik un yerine normal un kullandığımdan olabilir belki.
 
Simit tarifini es geçiyorum. (Tabi ki yılmadım yine deneyeceğim:))
 
Ertesi gün atmaya kıyamadım. Sonuçta nimet. Ben bunları pizza yapayım dedim. Ortaya güzel bir lezzet çıktı.
 
SİMİT PİZZASI
 
Malzemeler,
 
Taban,
  • 4 adet simit
  • 1 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ


Sos için,
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı ketçap
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı kekik
Üzeri için,
  • Sucuk
  • Domates
  • Peynir
  • İstediğiniz malzeme

Hazırlanışı,

Süt, yumurta, sıvıyağ derin bir kapta iyice çırpılır. Simitler önce enlemesine ortadan kesilir, sonra her bir parça dörte bölünür. Hazırladığımız karışımda 15-20 dk. bekletilir.
 
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine, susamlı kısımlar alta gelecek şekilde dizilip, önceden ısıtılmış 180˚ fırında 15 dk. pişirilir.

Ayrı bir kapta salça, ketçap, su ve kekik çırpılır. Fırından çıkartılıp simitlerin üzerine sürülür. Tekrar fırına verilir. 10 dk. da pişirilir.

Üzerine domates, sucuk, peynir ilave edilip tekrar fırına verilir. 15 dk. daha pişirilip afiyetle yenir.

Afiyet olsun....


 


Yorumlar

Unknown dedi ki…
Ellerine sağlık:) Neye niyet, neye kısmet olmuş ama bence ikisi de iştah açıcı duruyor. Afiyet olsun. Sevgiler
hatırakalsın dedi ki…
Aynen öyle oldu vallahi :)) Teşekkür ederim :)
TUGBA ATES dedi ki…
Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor ;)
hatırakalsın dedi ki…
Tuğba hanım hoşgeldiniz :)) Çok teşekkür ederim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

ACTİFRY'DA KREMALI TAVUK...

Uzun bir aradan sonra merhaba :))) Yeni bir ürün alacaksam bende bir çok kişi gibi önce internette araştırır, yorumları okur ona göre alırım. Tefal Actifry'ı uzun zamandır almayı düşünüyordum. Ama sadece patates kızartması için çok mantıklı gelmiyordu. Aldım ve değişik şeylerde yapılabileceğine karar verdim ilki tavuk oldu. Benim oğ lum dışarıda yemek yemeyi pek sevmez. Babasıyla bir gün tavukçu keşfetmiş, her dışarı çıkmamızda tutturuyor, baktım olmayacak böyle iş başa düştü. Denedik ve sonuç;"Anne bu daha lezzetliymiş" kurtulduk dışarıda yemesinden :)) ACTİFRY'DA KREMALI TAVUK... Malzemeler, 750 gr doğranmış tavuk kalça 1 paket knorr fesleğenli tavuk çeşnisi (Biz onu sevdik) 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 kutu krema Hazırlanışı, Tavukları tavuk çeşnisi ile sosladım. 1 gece beklettim. Ertesi gün Actifry'a koydum üzerine sıvıyağı gezdirdim. 25 dk ayarladım. Ara ara kontrol ettim çok kuru olmasını istemiyorsanız biraz su ilave edebilirsiniz.

HELLİM PEYNİRLİ TOST

  Hellim peynirli tostu ilk olarak Kıbrıs'ta yemiştim. Kıbrıs'ın hellim peyniri meşhurmuş. Marketlerde satılanlar gibi kızartıldığında kurumuyor. Daha yumuşak bir tadı var. Ayrıca sütten kaynaklı olsa gerek mis gibi tereyağ kokuyor. Tostun nasıl yapıldığına gelince, HELLİM PEYNİRLİ TOST Malzemeler, 250 gr hellim peyniri 1 adet bayat ekmek Margarin Sucuk (İç malzeme olarak kullandım) Hazırlanışı, Ekmek 7-8 cm eninde kesilir ve ortadan ikiye bölünür (Uç kısmı birleşik kalsın). Sucuklar yuvarlak doğranır. Hellim ince dilimler halinde kesilerek 15 dk. tuzlu suda bekletilir. Tuzlu sudan çıkartıldıktan sonra yağsız tavada önlü arkalı kızarana kadar pişirilir. Tost makinesi ısıtılır. Makinenin bir tarafına doğradığımız sucuklar yerleştirilir. Diğer tarafına içini dışını margarin ile yağladığımız ekmek koyulur. Ekmek yumuşadıktan sonra içine tost makinesinde kızarttığımız sucuk ve 2 ince dilim kızarmış hellim yerleştirilir. Ekmeğin üstü kızarana kadar makinede bekle

TAHİNLİ, CEVİZLİ AYVA TATLISI...

TAHİNLİ CEVİZLİ AYVA TATLISI.. . Malzemeler, 3 adet büyük ayva 6 Türk kahvesi fincanı toz şeker 1 adet çubuk tarçın 10 adet karanfil 1 su bardağı su Üzerine, 6 ceviz ( dövülmüş) 6 yemek kaşığı tahin Hazırlanışı, Derince bir kaba su doldurun ve içerisine yarım limonu sıkın. Ayvaları ikiye bölerek çekirdeklerin bulunduğu kısmı çıkartın ve ayvanın kabuğunu soyun.  Tencereye ayvaların orta kısımları üstte kalacak şekilde yerleştirin. Tarçın çubuğunuzu, karanfilleri ve ayva çekirdeklerinin tamamını tencereye ekleyin. Ayvaların her birinin üzerine bir kahve fincanı toz şekeri dökün. Suyu da tencereye ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatarak su kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra da en küçük ocağınızda kısık ateşte 1 saat kadar pişirin. Tatlıları servis kabınıza alın ve 3-4 saat kadar soğuması için bekletin. Servis ederken kalan şerbetinden ayvaların üzerine gezdirmeyi unutmayın. Ceviz ve tahin ile süsleyip servis yapabi