Merhabalar :)))...
Yine sebze canavarı olan ben ve bir sebze yemeğim daha...
Bezelyeleri mevsiminde buzluğa atıyorum ama çabuk tüketiyorum... Hazır alırkende konserve değil yine dondurulmuş türünü seçiyorum. Bana daha lezzetliymiş gibi geliyor...
Malzemeler,
- 400 gr bezelye
- 200 gr kuşbaşı et
- 1 adet havuç
- 1 adet orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı margarin
- Tuz, karabiber, kekik
- 2 su bardağı su
Etler tencereye alınır, suyunu salıp çekene kadar orta ateşte pişirilir. Margarin ilave edilir. Soğan ince ince doğranır, havuç kare kare doğranıp etlere ilave edilir. 5 dk. tüm malzemler kavrulur. Salça eklenip 1-2 dk. kavrulduktan sonra bezelyeler eklenir. Üzerine su ilave edilip bezelyeler yumuşayana kadar pişirilir. Tuz eklenir. En son karabiber ve kekik ilave edilip ocaktan alınır.
- ***Dilerseniz patateste ekleyebilirsiniz..
Yorumlar
ellerine sağlık