Lazanya'yı önceden sık yapardım ama bayağı ara vermiştim. O kadar ki ben ilk yaparken lazanyayı önce haşlardım :)) Şimdi pişirmeden yapabiliyorsunuz (Belki o zamanda vardı da ben fark edememişimdir).
Bu tarifi börek olarakta misafirlerinize servis edebilirsiniz. Çok lezzetli, kıymalı börek gibi tadı oluyor..
KIYMALI LAZANYA
Malzemeler,
- 10 yaprak lazanya
İç harç,
- 300 gr kıyma
- 2 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1/2 çay bardağı su
- Tuz
- Karabiber
- Salça
Başemel Sos,
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı tepeleme un
- 2,5 bardak süt
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanışı,
-
Soğanlar ve sarımsak kare kare doğranır, kıyma eklenip sıvıyağ ilave edilir. 10 dk. kavrulur. Su ve salça ilave edilip 2 dk. daha pişirilir, karabiber ve tuz ilave edilip ocaktan alınır.
Başemel sos için, ayrı bir tencerede terayağ eritilir. Üzerine un ilave edilip rengi dönene kadar kavrulur. Süt azar azar ilave edilip 2-3 dk. daha kaynatılır, muhallebi kıvamına gelince altı kapatılır (Topak olduysa blendar'dan geçirebilirsiniz).
Lazanya'yı pişireceğiniz tepsinin en altına 2 yemek kaşığı başamel sos dökülür. Üzerine lazanya yerleştirilir. Lazanyaların üzerine başamel sos dökülüp kıymalı harçtan koyulur. Üzeri lazanya ile kaplanır. Lazanyalar bitene kadar her kata önce başamel sos, sonra kıyma konarak aynı işlem yapılır. En üste başamel sos dökülür ve kaşar peyniri serpiştirilir. Önceden ısıtılmış 200˚ fırında 20 dk pişirilir.
*** Sizde benim gibi bu lazanya susuz pişer mi diyenlerdenseniz 1/2 çay bardağı kaynamış suyu fırına vermeden önce üzerine gezdirebilirsiniz :)) Gezdirmesenizde pişiyor ama...
Afiyet olsun ...
Yorumlar