YOĞURTLU KIRMIZI BİBER


Meze desem, meze değil...

Salata desem, salata değil...

İkisinin ortası harika bir lezzet :)))

YOĞURTLU KIRMIZI BİBER

Malzemeler,
  • 3 adet kırmızı biber
  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Hazırlanışı

Kırmızı biberler yıkanıp kurulanır. Kürdanla bir kaç yerden delinir. 220˚ önceden ısıtılmış fırında ızgara teli üzerinde yumuşayana kadar ( 20-25 dk.) pişirilir. Soğuduktan sonra kabukları soyulur. Dilimlenir.

Ayrı bir kapta sarımsak rendelenir. Yoğurt ile karıştırılır.

Küçük bir tavada sıvıyağ ve kırmızı pul biber kızdırılır.

Servis tabağının en altına biberler, üzerine sarımsaklı yoğurt ve en üstede kırmızı pul biber ile yağ dökülür.

***Dilerseniz biberleri sıvıyağda kızartarakta yapabilirisiniz.

Afiyet olsun...



s

6 yorum:

BAL TATLISI dedi ki...

İster meze olsun ister salata her mevsim her sofraya yakışan bir lezzet.
Ellerine sağlık

NURCAN GÜRSOY dedi ki...

Kesinlikle katılıyorum size :))

Emine Kaya dedi ki...

Bencede çok güzel lezzet ellerine sağlık :)

NURCAN GÜRSOY dedi ki...

Teşekkürler canım :))

Eda Dolu Günay dedi ki...

Ellerinize sağlık süper gözüküyor. Takipteyim ben de beklerim sevgiler
http://eshayat.blogspot.com.tr/

NURCAN GÜRSOY dedi ki...

Hoşgeldiniz Eda hanım :)) Teşekkür ederim..