Mahlebi tuzlu kurabiyelerde denemiştim. Çok güzel tat verdiği bilinir. Tatlı tariflerde de aynı lezzeti vereceğini tahmin etmemiştim.
Tarifi fırana verene kadar acaba nasıl olur diye düşünürken yayılan mükemmel kokuyla piştikten sonra tadının da aynı derecede mükemmel olduğunu gördüm :))
MAHLEPLİ CEVİZLİ KEK
Malzemeler,
- 5 yumurta
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
- 125 gr margarin
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı mahlep
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 çimdik tuz
- 1 tatlı kaşığı çörek otu
Hazırlanışı,
Yumurtalar derin bir kaba alınır. 3 dk. önce düşük sonra yüksek devirde çırpılır.
Üzerine toz şeker ilave edilir 3. dk daha çırpmaya devam edilir.
Yoğurt, eritilmiş margarin, mahlep, kabarma tozu, tuz, ceviz ilave edilir. 3 dk. daha çırpılır.
Yağlanıp unlanmış baton fırın tepsisine alınır. Üzerine çörek otu serpiştirilir.
175˚ fırında 45-50 dk pişirilir.
:
Yorumlar