Bu sene daha önce yaptığım kış hazırlıklarına ilave olarak değişik şeyler deniyorum. Patlıcanda onlardan biri. Yapmadan önce çok araştırdım nasıl yapsam diye sonra en sağlıklısı buymuş gibi geldi bana bunu denedim.
DERİN DONDURUCUDA KARNIYARIK İÇİN PATLICAN SAKLAMA...
Malzemeler...
- 12 adet orta büyüklükte bostan patlıcanı
- Tuz
- Sıvıyağ
Patlıcanları yıkayıp alacalı şekilde soydum. Tuzlu suda 30 dk. beklettim. Yıkayıp kuruladım.
Üzerlerine baş ve uç kısmında 1 cm boşluk bırakacak şekilde boydan boya çizik attım.
Tepsiye yağlı kağıt serdim. Derin bir kaba sıvıyağ koydum. Patlıcanları tamamen sıvıyağa bulayıp çizik yerleri üste gelecek şekilde fırın tepsisine dizdim.
Fırının turbo olarak ayarlayıp 200˚ de patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirdim. (Yaklaşık 45 dk.-1 saat)
Soğuduktan sonra buzdolabı poşetlerine koyup buzluğa yerleştirdim.
Yorumlar