Patlıcan yemeklerini çok severim. Ama yapımı zahmetli olanlar tercihimdir. Karnıyarık, Oturtma gibi :))
Patlıcan kızartılınca daha bir lezzetli oluyor gibi gelir bana...
PATLICAN OTURTMA
Malzemeler,
- 4 Adet orta boy patlıcan
- 2 su bardağı sıvıyağ (Kızartmak için)
- 2 adet orta boy domates
- 2 adet sivri biber
- 250 gr kıyma
- 5 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 2 adet sivri biber
- 1 çay bardağı kaynamış su
- Tuz
- Karabiber
Patlıcanlar alacalı şekilde soyulup, yuvarlak şekilde doğranır. 15 dk. tuzlu suda bekletilir.
Ayrı bir tencereye 5 yemek kaşığı sıvıyağ alınır. İnce ince doğranmış soğan ve biber eklenir. Soğanların hafif rengi dönmeye başlayınca kıyma ilave edilir. 10 dk. pişirilir. Salça eklenir. 5 dk. daha pişirilir. Tuz ve karabiber eklenir. Ocaktan alınır.
2 su bardağı sıvıyağ derin kızartma tenceresine alınır. Kızdırılır. Sudan çıkarılan patlıcanlar peçete ile kurulanır. Kızgın sıvıyağa atılır. Renkleri dönene kadar kızartılır.
Tepsinin dibine bir sıra kızartılmış patlıcanlar dizilir. Üzerine kıymalı harç ilave edilir. Patlıcanlar bitene kadar bu işleme devam edilir. En üste patlıcanların arasına domates ve sivri biber döşenir. Önceden ısıtılmış 220˚ fırına verilir. 10 dk. sonra 1 çay bardağı kaynamış su üzerine gezdirilir. 20-30 dk. pişirilir.
Afiyet olsun...
Yorumlar