Kış yavaş yavaş gelirken artık kış sebzeleride pazarda yerini aldı sayılır...
Asıl dert bu sebzeleri besin değerlerini kaybetmeden çocuklara yedirebilmek :((
Bizim ufaklık makarna çok seviyor ama sebzede yemeli bence...
Bu tarif tamda ona göre oldu, kelimenin tam manasıylada harika oldu :)))
PIRASALI FIRIN MAKARNA...
Malzemeler,
- 500 gr pırasa (yeşil kısımları atılmış)
- 500 gr beyaz peynir (farklı peynirde kullanabiliriniz)
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 paket makarna (500 gr boru şeklinde olandan kullandım)
- Su (makarnayı haşlamak için)
- 1 su bardağı kaşar peyniri
- 2 yemek kaşığı tepeleme un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 500 ml süt
- Tuz, karabiber
Pırasalar yıkanır, ince ince doğranıp sıvıyağ ile ocağa alınır. İyice yumuşayıncaya kadar pişirilir. Üzerine karabiber ve tuz eklenip ocaktan alınır.
Ayrı bir tencerede makarna tarifine uygun olarak haşlanır.
Başka bir tencereye tereyağı alınır. Eriyince üzererine un ilave edilir. Un rengi dönmeye başlayınca kadar kavrulur ve süt ilave edilip 3-4 dakika kaynatılır. Ocaktan alınır. Topak olduysa blendar'dan geçirilir. Üzerine pişirdiğimiz pırasa ve makarna ilave edilir. İyice karıştırılır.
Borcama karıştırılmış makarnanın yarısı dökülür. Arasına ufalanmış beyaz peynir serpilir. Kalan makarnada dökülür. Üzerine kaşar peyniri serpilir. Önceden ısıtılmış 200˚ fırında 30 dk. pişirilir.
Afiyet olsun...
Yorumlar