HAVUÇ KIZARTMA



HAVUÇ KIZARTMA

Malzemeler,
  • 4 adet orta boy havuç
  • 8 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Tuz
Üzeri için,

  • 2 diş sarımsak
  • 1 kase yoğut
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Hazırlanışı,

Havuçlar rendenin kalın tarafıyla rendelenir

Sıvıyağ tavaya alınır. Rendelenen havuçlar üzerine eklenir. Yumuşayıncaya kadar (10-15 dk) ara ara karıştırılarık pişirilir.

Ayrı bir kasede sarımsak rendelenir yoğurtla karıştırılır. Cezveye alınan sıvıyağda toz kırmızı biber ısıtılır.

Pişen havuçlar servis tabağına alınır. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve en üste toz kırmızı biber gezdirilir.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: