HAVUÇ KIZARTMA
Malzemeler,
- 4 adet orta boy havuç
- 8 yemek kaşığı sıvıyağ
- Tuz
- 2 diş sarımsak
- 1 kase yoğut
- 3 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Havuçlar rendenin kalın tarafıyla rendelenir
Sıvıyağ tavaya alınır. Rendelenen havuçlar üzerine eklenir. Yumuşayıncaya kadar (10-15 dk) ara ara karıştırılarık pişirilir.
Ayrı bir kasede sarımsak rendelenir yoğurtla karıştırılır. Cezveye alınan sıvıyağda toz kırmızı biber ısıtılır.
Pişen havuçlar servis tabağına alınır. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve en üste toz kırmızı biber gezdirilir.
Afiyet olsun...
Yorumlar