KAYGANA...


Kaygana...

Bizim oraların meşhur aperatifi...

Bir nevi hamsili krep :))

Taze balık ile yapılıyor mu bilmiyorum ama biz tuzlu hamsi ile yaparız genelde...

KAYGANA

Malzemeler,
  • 100 gr. tuzlu hamsi
  • 1 çay bardağı mısır unu
  • 1 çay bardağı un
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 20 dal Maydonoz
  • Kızartmak için sıvıyağ
Hazırlanışı,
 
Tüm malzemeleri krep yapar gibi karıştırın pürüzsüz bir hamur elde edin. En son hamsiyi ekleyin.
 
Krep tavasına sıvıyağı gezdirin. Önlü arkalı pişirin.
 
Sıcak veya ılık servis edin.
 
Afiyet olsun...


3 yorum:

nilgün ilgün dedi ki...

Bayıldım bu tarife.:) Tuzlu hamsi için Kadıköy de Dicle Balıkçısına gideceğim. Başka nerede bulurum bilemem:) Yapmam lazım kafam takıldı:) Ellerine sağlık ve afiyet şeker olsun tadanlara.

Taha'yla Yeni Hayat dedi ki...

Nilgün ablacığım denerseniz çok seveceksiniz eminim. Biz hazır almıyoruz hamsiyi bu mevsimde tuzluyorlar Trabzonda. Geçen televizyonda izledim nasıl yapıldığını. Denemek lazım aslında :)) Yazın güzel oluyor yemesi... Tuzlu hamsi ve patates haşlaması da güzel olur bilginiz olsun :))

sevdicann dedi ki...

Hiç denememiştim yapmak lazım eline sağlık.